AKTUELNO

Inspektor Božidar Stolić, koji je uhapšen zbog sumnje da je radio za Veljka Belivuka, sumnjiči se da je dva i po meseca sabotirao uviđaj u "kući strave" u Ritopeku, gde su na kraju nađeni mašina za mlevenje mesa i arsenal oružja.

Božidar Stolić (35), kapetan policije u SBPOK koji je 3. juna uhapšen jer je radio za mafiju Veljka Belivuka, sumnjiči se da je namerno sabotirao uviđaj u "kući strave" u Ritopeku!

Foto: objektiv/Vlada Šporčić, Pink.rs, Tanjug

U policiji su uvereni da je Stolić dobro znao da je Belivuk prošle godine kasapio protivnike i mleo ih u mašini za mlevenje mesa u tajnom bunkeru u kući u Ritopeku. Zato je Stolić, kako se sumnja, još od hapšenja Veljine bande, 4. februara, puna dva i po meseca ometao pretres te kuće, pa je tajni bunker pronađen tek krajem aprila!

Progovorili svedoci

Izvor Informera dobro upućen u istragu kaže da je Stolić od prošle godine sarađivao sa Belivukom i njegovim šefom, vođom crnogorskog "kavačkog klana" Radojem Zvicerom.

- Stolić je, kako je pokazala istraga, za novac odavao Belivuku informacije iz istrage. U narednom periodu biće utvrđeno koliko je Stolić znao o ubistvima i drugim zločinima Belivukove bande, ali sve ukazuje na to da je korumpirani kapetan policije dobro znao kakvi surovi zločini su se dešavali u kući u Ritopeku - objašnjava naš izvor, i dodaje:

- Tome u prilog ide i činjenica da je Stolić, nakon hapšenja Belivukove bande 4. februara, bio među prvima koji su ušli u štek-kuću u Ritopeku, a tajni bunker, u kom su bili mašina za mlevenje mesa i tragovi mučenja i kasapljenja ljudi, otkriven je tek dva i po meseca kasnije, krajem aprila. Zato postoje ozbiljne indicije da je Stolić sabotirao uviđaj i pretres te kuće tako što je ometao kolege iz SBPOK i navodio ih na pogrešan trag.

Video: Tanjug

Inače, za tajni bunker u "kući strave" saznalo se tek kada je nekoliko uhapšenih pripadnika Belivukove bande odlučilo da sarađuje sa tužilaštvom, iz straha od višedecenijskih zatvorskih kazni. Tajni bunker u kući u Ritopeku otkriven je 23. aprila, a u njemu su bili industrijska mašina za mlevenje mesa sa tragovima krvi, zatim mitraljez "brauning" kalibra 12,7 milimetara, koji probija laka oklopna vozila, snajper "hekler i koh", istovetan onom iz kog je ubijen premijer Zoran Đinđić 2003, kao i mnoštvo pištolja, pušaka, eksploziva...

- U međuvremenu, u policiji su već saznali da je Stolić radio za mafijaše, pa je do hapšenja bio pod prismotrom i njegovi kontakti su pažljivo praćeni i beleženi. Uhapšen je 3. juna u svom stanu u Beogradu - kazao je naš sagovornik.

Svi u pritvoru

Uhapšeni inspektor je najpre u policiji podvrgnut poligrafskom ispitivanju (pogledajte okvir), a zatim je odveden u tužilaštvo radi saslušanja. Stolić je tamo samo rekao svoje lične podatke i zatim se branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Podsetimo, Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 mafijaša uhapšeni su 4. februara i od tada su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" radili za "kavački klan" Radoja Zvicera tako što su ubijali ljude, reketirali i prodavali ogromne količine droge.

Prilikom hapšenja članova ove bande, Stolić je bio među policajcima koji su privodili Miljkovića. Osim u Ritopeku, učestvovao je i u pretresu objekta u Banatskom Brestovcu, gde su Belivukovi mafijaši upucavali oružje i vežbali gađanje.