AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su Marka Vukovića, Vladimira Perovića i Zorana Vučkovića, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja.

Oni se sumnjiče da su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetili Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Republike Srbije

Marko Vuković (37) je odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica", Vladimir Perović (37) odgovorno lice preduzeća "Rembas trans" DOO Resavica, dok je Zoran Vučković (52) odgovorno lice "Imperia kompani A3 plus" DOO iz Beograda tereti se za krivično delo pranje novca.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Republike Srbije

Inače, Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremić, bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio je i kampanju. Država se bori protiv kriminala i nema zaštićenih, bez obzira u kojoj stranci pripadaju.

Foto: Printscreen YouTube/MUP Republike Srbije

Osumnjičenima je određeno zadržavanje 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.