AKTUELNO

Vidno šokirana žena ostala je bez teksta kad joj je muž ispričao šta je uradio.

Radomira Perišića (43) zaklao je dugogodišnji prijatelj i Nikola Srdić (37), a onda je njegovo iskasapljeno telo zakopao na seskoj deponiji. Svirepo ubistvo dogodilo se u ponedeljak između 16 i 17 sati u Čenti kod Zrenjanina.

On se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Nakon isteka 48-časovnog zadržavanja, osumnjičeni će biti priveden nadležnom tužilaštvu. Da je njen muž ubio prijatelja koji je sa njima živeo policiju je obavestila Žaklina, supruga Nikole Srdića. Vidno šokirana žena potvrdila je novinarima da je ostala bez teksta kad joj je muž ispričao šta je uradio.

– Nisam verovala kad mi je Nikola rekao šta je uradio. Upitala sam ga gde je Raša. On je živeo sa nama, a po ceo dan provodio sa Nikolom – rekla je Žaklina i potvrdila da joj je muž priznao da je ubio, a onda i zakopao prijatelja.

– Prema meni i mojoj ćerki iz prvog braka i deci, on nikada nije bio grub. Jesmo se svađali, ali ruku na decu i mene nije dizao. Šta se desilo između njih dvojice, zašto ga je ubio ne znam. Pozvala sam policiju i prijavila ubistvo – dodala je Žaklina.

I komšije je uznemirila vest da se u Čenti dogodilo svirepo ubistvo.

Po selo se moglo čuti da je policija Nikolu Srdića uhapsila na mestu na kom je zakopao nožem iskasapljene delove tela svog prijatelja.

– Nikola nije ovde uhapšen. Primetili bismo da se nešto dešava jer oni žive u kući preko puta naše. Valjda je Nikola bio mehaničar. Meni je popravio automobil. On je vozio beli “jugo”. Ispred kuće su se docnije pojavila službena policijska vozila – govorile su komšije. Ubica je, kako se po selu priča, telo zakopao na deponiji na Belom bregu na periferiji Čente prema Zrenjaninu. Navodno je pored bila i najlon kesa puna marihuane. Šta bi mogao da bude motiv ovako svirepog ubistva još nije poznato.

U Čenti su rekli da su ubica i njegva žrtva bili nerazdvojni:

– Nikola i Radomir su često sedeli u u seoskoj kafani i pili. Šta se desilo, ko se kome i zašto zamerio? To najbolje zna Nikola – u neverici su pričali meštani Čente.

Susedi iz obližnih kuća potvrđuju da se iz kuće u kojoj žive Srdići nije čula nikakva svađa i dreka.

– U ovu kuću i ulicu su se preselili iz jedne druge. Tamo su bili u kiriji. Ovu im je ustupio jedan meštanin Čente čiji je vlasnik njegov brat, a koji je smešten u Pančevu, u jednom staračkom domu. Kuća je bila zapuštena, a okućnica obrasla u šiblju i travi. Iz dvorišta i kuće dopirala je samo muzika. Bili smo ubeđeni da slave jer su se ovde skućili. Danima su uređivali kuću i dvorište – pričale su komšije.

Autor:

#Ubica

#Čenta