AKTUELNO

Iako su Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni u februaru, radovi na objektu koji podseća na grandiozno zdanje zloglasnog "zemunskog klana", nisu prekidani i privedeni su kraju.

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković koji su u februaru uhapšeni zbog sumnje da su vođe kriminalne grupe koja se tereti za brojna teška krivična dela, završili su velelepni kompleks, zvani mala Šilerova u Učiteljskom naselju u Beogradu.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Iako je bilo najava da će ovaj grandiozni objekat biti srušen jer je navodno nelegalno izgrađen, to se nije dogodilo.

Zidine od tri metra, kamere jedna do druge, neprobojna stakla, žičana ograda - tako se može opisati spoljašnji izgled "male Šilerove" koja podseća na nekadašnje grandiozno zdanje zloglasnog "zemunskog klana" u Šilerovoj ulici u Zemunu koje je srušeno do temelja u operaciji "Sablja 2003."

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Ekipa Kurira posetila je ovaj objekat i uverila se da majstora više nema i da su radovi gotovi. Ostale su neke sitne finese, kako bi vile izgledale kompletne. Specijalna kamera na centralnom delu objekta je pokretna i beleži svaki pokret u ulici.

Radnici su posle hapšenja Belivuka bili tu još neko vreme, iako se pričalo da je objekat nelegalan i da je gradilište zatvoreno. Ne zna se da li su oni još ranije bili plaćeni da završe radove do kraja, ali činjenica je da nisu otišli u vreme kada je pala Belivukova grupa. Majstora više nema, veruje se da su završili najveći deo posla - kažu sagovornici Kurira koji žive u ovom naselju.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Luksuz na sve strane

Inače, Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, izgradili su dva luksuzna zamka, jedan pored drugog, po ugledu na pokojne zemunce - Dušana Spasojevića Šiptara i njegovog najbližeg saradnika Mileta Lukovića Kuma.

Miljkovićeva kuća završena je pre hapšenja. Zaštićena je video-nadzorom i on je u njoj navodno živeo sa suprugom. Pošto je vila malo "niža", otišao je korak dalje i na ogradu stavio bodlje - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Veljina vila u kojoj je želeo da stanuje sa porodicom, u trenutku hapšenja bila u fazi završnih radova.

- Radnici, skele, šut, malterisanje, mašine, buka - tako je pre nekoliko meseci izgledalo u dvorištu ove vile. Iako su svi misli da će radovi nakon svega stati, to se nije dogodilo - navodi on i nastavlja:

- Veljina vila veća je od Miljkovićeve, ali su potpuno iste i naslanjaju se jedna na drugu. Boja fasade, kamen kao dodatak na fasadi, vrata od garaže, ulaz, sve je apsolutno isto.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Blindirana stakla

Prema rečima izvora, navodno na vili su neprobojna stakla.

- Verovatno su maksimalno želili da se obezbede, pa otuda i blindirana stakla. Navodno, te dve kuće povezuje tajni tunel - objašnjava on.

Podsetimo, Belivuk i Miljković sumnjiče se da su organizovali kriminalnu grupu koja se bavila najtežim kriminalnim delima - otmice, mučenja, ubistva, narkotike. Belivuk je navodno bio blizak sa Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom, navodnim vođama kavačkog klana, i da je njegova ekipa bila beogradska ispostava kavačkog klana.