AKTUELNO

U daljem toku postupka protiv B. S. koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje više polaznica IS Petnica, valjevska policija bi mogla da ispita vlasnike fotografskih radnji kako bi utvrdili gde je on razvijao skandalozne fotografije, tvrdi izvor blizak slučaju.

Bivši radnik Istraživačke stanice Petnica B. S, koga je nekoliko polaznica ove institucije optužilo za seksualno uznemiravanje, nije sam razvijao fotografije golih devojaka koje je policija pronašla prilikom pretresa njegovog boravišta.

Izvor koji je upućen u ovaj slučaj naglašava da bi u daljem toku predistražnog postupka protiv B. S. valjevska policija mogla da ispita vlasnike fotografskih radnji kako bi utvrdili gde je B. S., zvani "kul čika", kako su ga učenici zvali pre izbijanja ovog skandala, razvijao ove neprimerene fotografije.

- Budući da je reč o fotografijama sa starih filmova, najverovatnije nastalim devedesetih godina, eventualna krivična dela za seksualno uznemiravanje ili nedozvoljeno snimanje pornografskog sadržaja sa maloletnicama su zastarela, tako da bi vlasnici fotografskih radnji mogli biti saslušani u svojstvu građana. Cilj je da se prikupi što više informacija i dokaza o ponašanju B. S. koja bi mogla biti od koristi ukoliko se protiv njega pokrene postupak za dela koja je počinio posle 2013, otkad ovakva dela ne zastarevaju - rekao je sagovornik.

Valjevskoj policiji je zasad izjavu dala jedna od žrtva B. S., i to je prva zvanična prijava protiv B. S., koji je, kako se sumnja, polaznice Istraživačke stanice fotografisao gole i opijao ih. Pretresom stana u kojem trenutno živi nađen je veliki broj, na stotine slika devojaka, među kojima i one neprimerenog sadržaja. Devojka koja je odlučila da prva da iskaz policiji boravila je u Petnici pre 2013. godine

U potresnoj ispovesti, ona je ispričala šta je proživela sa B.S. i rekla da ju je prinudio da se fotografiše naga.

#Petnica