AKTUELNO

Ginekolog D. A. (45) iz Valjeva uhapšen je zbog sumnje da je nad pacijentkinjom, inače medicinskom sestrom (35) koja je došla na kontrolu ultrazvukom, izvršio nedozvoljene polne radnje. Incident se dogodio u utorak uveče.

- Ona je tražila ultrazvučni pregled, ali je ginekolog D. A. insistirao na ručnom pregledu. Kad je legla na ginekološki sto, D. A. je pokušao da ostvari fizički kontakt s njom. Pokušao je da je dodirne po telu, zbog čega je žena odmah skočila sa stola, napustila ordinaciju i obavestila policiju. Navodno, lekar je i ranije pokušavao da ostvari fizički kontakt sa oštećenom, ali je ona to odbijala - objasnio je izvor blizak istrazi.

Ginekolog je uhapšen iste večeri, a nakon što je saslušan u tužilaštvu, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu mu je odredio jednomesečni pritvor.

- Reč je o lekaru koji godinama radi u Domu zdravlja, ali i brojnim privatnim ordinacijama. Do sada protiv njega nije bilo prijava niti pritužbi na rad. U istrazi će biti ispitana oštećena medicinska sestra, kao i svedoci - rekao je izvor.