AKTUELNO

Miloš Radisavljević Kimi, nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, koja je u sukobu s grupom Principi, koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković, napadnut je juče u centru Beograda.

Radisavljević je navodno sedeo s nekoliko mladića u jednom kafiću na Dorćolu kada je oko 11 sati njihovom stolu u bašti kafića prišlo nekoliko momaka, za koje se veruje da su bliski Veljinim Principima.

- Došlo je do sukoba i tuče u kojoj, prema prvim informacijama, nije učestvovao Radisavljević. Poletele su čak i stolice u bašti lokala, a još se radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u sukobu dve grupe. Jurili su se okolnim ulicama, a na jednom automobilu razbijena su i stakla. Odmah je pozvana policija, ali su nepoznati muškarci koji su prišli stolu uspeli da pobegnu pre dolaska patrole - otkriva izvor.

O incidentu je, prema pisanju medija, obavešteno i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

- Policija je odmah uzela snimke sigurnosnih kamera kako bi se utvrdio identitet svih koji su učestvovali u obračunu u centru Beograda, ali i šta se tačno dogodilo - dodaje on.

Iskreni partizanovci oterani sa stadiona

Miloš Radisavljević Kimi poznat je kao nekadašnji vođa navijača Partizanove grupe Alkatraz. Prema pisanju medija, sa tribine je nestao 2013. godine, pa je pet godina kasnije pokušao da se vrati. On je navodno u sukobu s navijačkom grupom Principi, a u gostovanju na kanalu Balkan info izjavio je da su svi iskreni partizanovci oterani sa stadiona. Radisavljević je bio osuđen na 16 meseci robije zbog pretnji novinarki Brankici Stanković, a osuđivan je i zbog napada na policajce 2004, kada je zapaljena Bajrakli džamija.

Kako su pisali mediji, netrpeljivost između pojedinih frakcija navijača Partizana dostiže vrhunac zbog borbe oko prevlasti na tribinama posle hapšenja Velje Nevolje. Podsetimo, Belivuku su lisice na ruke stavljene 4. februara, a tužilaštvo sumnja da je navijačka grupa Principi bila paravan za činjenje krivičnih dela, uključujući i ona najteža - otmice i ubistva. Na društvenim mrežama nedavno su se pojavile javne pretnje i gnusne uvrede na račun Miloša Radisavljevića Kimija.

- Sultan od Ruleta! Jedan od najgorih licemera koji su kročili na jug ikada. Kockar, Hrvat, koristoljubiv, jedina pohvalna stvar koju možemo reći, a za koju doduše nije zaslužan, jeste da mu je otac bio veliki navijač Partizana. Da budemo iskreni, to će u vodu pasti zbog ovog pacova, koji je u stanju da zbog para proda i brata - stoji u jednoj od pretnji koje su mu upućene.

Napeta situacija

Ubrzo je osvanula još jedna provokacija uz ilustraciju iz animiranog filma na kojoj se nalaze preplašene životinje.

- Ovako izgledaju pripadnici grupe "Kićina braća" kad naiđu na bilo kog "Principa" ili pripadnika južne tribine. Da ne bude zabune, ovo veliko debelo na slici nije medved, nego velika pacovčina. Ovako je bilo na Banovom brdu, a ovako će biti i na sledećoj tekmi na kojoj se pojavi - uputili su pretnje Kimiju i njegovoj ekipi. Navodno, Belivuk je nedavno pripadnicima svoje grupe koji su i dalje na slobodi izdao naređenje da ni po koju cenu ne smeju da prepuste južnu tribinu uoči početka sezone i u trenutku kada se navijači posle pandemije kovida vraćaju ne samo na stadione već i u dvorane.

Ako samo bacite pogled na to šta se piše po društvenim mrežama, videćete da je situacija na Partizanovom jugu krajnje napeta i da je pitanje trenutka kad bi sukobi mogli da eskaliraju. A onda ne želim ni da mislim šta bi sve moglo da se događa po ulicama Beograda - smatra dobro obavešteni izvor.

#Navijači