AKTUELNO

Kristina Kaplanović preminula je nakon četvorodnevne borbe za život.

Viši sud u Beogradu danas će objaviti prvostepenu presudu Milošu Srebriću zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20).

Kristina je u trenutku pljačke u kasi pumpe imala 10.000 dinara.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

Foto: Informer.rs

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio.On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Kako je rekao, zbog svedočenja i prepoznavanja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sigurnosnih kamera s pumpe, na kojem se ne vidi trenutak ubistva. Na njemu nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 i 22.35, kada se zločin dogodio.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Može da dobije i do 40 godina zatvora

Srebrić se tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu.

#Kristina Kaplanović

#Pumpa

#Ubistvo