AKTUELNO

Rano jutros kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Prva policijska informacija govorila je o troje mrtvih, ali je onda broj mrtvih porastao na osam, da bi onda policija javila o deset mrtvih.

- Situacija je vrlo teška i još uvek je velik broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu - rekao je Damir Brezić, portparol brodsko-posavske policije.

Policija je ustanovila da se ne radi o makedonskom autobusu kako je isprva javljeno, već o kosovskom.

- Tokom obavljanja istrage policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registracijskih oznaka, te da je u saobraćajnoj nesreći prema trenutno dostupnim informacijama poginulo 10 osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje lekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu. Više informacija uputićemo po završetku istrage, objavila je policija u 9 sati.

"Autobus je bio pun"

- Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povređenima bilo i dece. Prema rečima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba - kazao je načelnik saobraćajne policije policijske postaje Slavonski Brod Franjo Galić, preneo je “Jutarnji list”.

- Osim policije, na mestu nesreće su i pripadnici vatrogasne službe a hitna pomoć je dolazila nekoliko puta jer je čak 30 osoba prebačeno u bolnicu. Zasad ne znamo koliko teško su te osobe povređene - dodao je Galić.

Prva vest govorila o troje mrtvih

Do nesreće je došlo oko 6:20. Više desetina ljudi je povređeno. Prve informacije govorile su da se radi o autobusu makedonskih oznaka te da su poginule tri osobe.

Iz HAK-a su javili da je saobraćaj prekinut.

"Zbog prometne nesreće prekinut je saobraćaj na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smeru Lipovca. Promet je preusmeren i vozi se obilaznim pravcima", piše HAK.

Autor:

#Hrvatska

#Nesreća