AKTUELNO

O.K. (29) iz Temerina koji je pijan vozeći terenac "rendž rover" usmrtio Milicu M. (28) i povredio Zorana J. (23) na Beogradskom keju u Novom Sadu, nije imao vozačku dozvolu, te je zbog toga, kako se nezvanično saznaje pobegao sa mesta nesreće.

U policiji kažu da O. K. nije ni pokušao da pruži pomoć povređenima koji su prema nezvaničnim informacijama odleteli par desetina metara sa mopeda kojim je upravljao Zoran Janković već se bez zaustavljanja dao u beg.

To je potvrdio i Zoran J. koji je juče iz Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici pušten na kućno lečenje.

- Kretali smo se normalno Beogradskim kejom u smeru ka Žeželjevom mostu. I Milica i ja smo imali kacige i posle svirke na kojoj smo bili hteli smo da odemo malo na kej i da uživamo pokraj Dunava. Kretali smo se normalnom brzinom. Moj moped ni ne može da razvije brzinu veću od 50 ili maksimalnih 60 km/h pogotovo kada je dvoje na njemu. Onda smo odjednom praktično poleteli sa motora i tada mi je pao mrak na oči. Sledeće čega se sećam jeste da me budi policajac i da me pita kako sam. U tom trenutku nisam znao ni kako se zovem, ni šta mi je... Samo sam pitao za Milicu i brinuo se da li je dobro - priča utučeni Zoran.

Kaže da se oporavlja od zadobijenih povreda, ali da psihički nije dobro i da ne zna kako će izdržati bez Milice.

- Ne mogu sebi da dođem. Sve nekako čekam da mi neko kaže da je ovo neka gadna skrivena kamera. Polomljena su mi rebra, povređene su mi noge, kukovi... Glava mi je razbijena na tri mesta ali to nije ništa. Sada mi je jako teško zbog Milice, rane nisu bitne. Bili smo dugo drugari i toliko smo bili srodne duše da smo pre mesec dana shvatili da je to ljubav i počeli smo da se zabavljamo. Stvarno ne znam šta ću sada. Jako mi je teško - prepričao je Zoran tužnim glasom kako se trenutno oseća.

Kaže da se nesreće uopšte ne seća ali da je od očevidaca čuo da je bilo jezivo i da su on i Milica odleteli par desetina metara niz put te da je O.K. prvo udario u moped a zatim i pregazio Milicu bežeći sa mesta nesreće.

Kako objašnjava izvor upoznat sa detaljima istrage koja se i dalje vodi radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do ove tragedije, O. K je bio pod dejstvom alkohola i nije posedovao vozačku dozvolu.

- Nesreća se dogodila oko pola dva nakon ponoći u noći izmedu subote i nedelje i povređena devojka je u besvesnom stanju kolima Hitne pomoći prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na Odeljenje reanimacije gde je i pored velikih napora lekara da joj spasu život preminula od zadobijenih povreda par sati nakon nesreće. Zoran je takođe prevezen u Urgentni centar ali je nakon hirurškog zbrinjavanja a zbog prirode povreda prebačen u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici. Policija je na poziv očevidaca odmah izvršila uviđaj, prikupila osnovne informacije o incidentu i utvrdila da je na Milicu i Zorana koji su bili na mopedu sa zadnje strane naleteo O. K. svojim terenskim vozilom I odmah pobegao sa mesta nesreće. Nije se zaustavio ni da pogleda da li je povređenima potrebna pomoć već se dao u beg. Dok je bežao, vozilom je udario u parkiranu „mazdu CX-5“ i oštetio još nekoliko vozila a prilikom bežanja mu je otpala i registarska tablica. To je omogućilo policiji da ga brzo pronađe i uhapsi svega par sati nakon incidenta priča sagovornik.

Kaže i da je toksikološka analiza krvi osumnjičenog da je izazvao saobraćajnu nesreću O.K. nakon hapšenja pokazala da je bio pod dejstvom alkohola. Nakon hapšenja utvrdeno je da je O.K. imao 1,8 promila alkohola u krvi ali imajući u vidu da je uhapšen par sati nakon nesreće može se zaključiti da je imao i mnogo više procenata alkohola u krvi kada je izazvao incident - zaključuje sagovornik.

PRITVOR

Uhapšeni O. K. je saslušan u ponedeljak u Vitem javnom tuzilastvu u Novom Sadu i njemu je sudija za prethodní postupak odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog, kako kažu u novosadskom Vilem sudu, posto janja opasnosti od bekstva, zbog mogućnosti uticaja na svedoke i zbog bojazni od ponavljanja krivičnog dela.

Protiv O. K. podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povredenom u saobraćajnoj nezgodi a za to krivično delo zaprećena je kazna zatvora i do 12 godina.

Autor:

#Ispovest

#Nesreća