AKTUELNO

Goranac je večeras ranjen, dok je njegov telohranitelj podlegao povredama.

U pucnjavi koja se večeras dogodila u Novom Sadu ranjen je Goran Kovačević Goranac, a ubijen je njegov telohranitelj Uroš S. (27). Ranjeni muškarac ima ozbiljan kriminalni dosije.

U pitanju je obračun kriminalaca, a posle pucnjave ubica je pobegao. Policija je blokirala Novi Sad i u toku je potraga za njim. 

Foto: nsuzivo.rs

Goran Kovačević Goranac (49) jedan je od osumnjičenih za otmicu Gorana Cvijetića (45) iz Budisave 2017. godine. Goranac i optuženi za otmicu pred sudom su izneli sumnju da Cvijetić stoji iza ubistva Novosađanke Teodore Kaćanski, inače devojke Nenada Stevića, takođe jednog od optuženih za pokušaj otmice.

Za otmicu Cvijetića optuženi su Goran Kovačević (49) Goranac, Nenad Stević (44), Vladica Rakić (41) i Božidar Bosnić (56).

Teodora Kaćanski ubijena je u novembru 2016. godine, a osumnjičeni Goranac, Stević, Rakić i Bosnić rekli su pred Višim sudom u Novom Sadu da su oni Cvijetića oteli upravo zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Stevićeve devojke, fitnes instruktorke iz Novog Sada, Teodore Kaćanski, koje se dogodilo samo par trenutaka nakon što je Stević izašao iz automobila, međutim ova misterija još nije rešena.

Foto: Facebook.com

Ubistvo fitnes instruktorke

Fitnes instruktorka i model Teodora Kaćanski (30) ubijena je 2016. godine godine kada je sa svojim dečkom Nenadom Stevićem izlazila iz džipa ispred zgrade na Telepu u Novom Sadu. Ubica fitnes instruktorke još uvek nije otkriven.

Tog 19. novembra 2016. godine Teodora je smrtno ranjena sa nekoliko hitaca na parkingu u Somborskoj ulici broj osam u Novom Sadu, ispred zgrade u kojoj je živela sa dečkom Nenadom Stevićem (39).

Od posledica ranjavanja Teodora je nakon tri dana borbe za život preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Na nesrećnu devojku, čiji jedini greh je bio što je volela muškarca koji je dobro poznat policiji, pucano je dok je preparkiravala džip svog dečka.

Stević je istrčao iz kola, ušao u zgradu da nešto uzme iz stana, a tada je Teodora, kako se veruje, napravila grešku koja ju je stajala života, jer je sa suvozačevog prešla na vozačevo mesto.

Ubica, koji se krio na obližnjem gradilištu, prišao je vozilu i kroz zatamljena stakla pucao Teodori u vrat, noge i grudi jer je, kako se sumnja, mislio da ispaljuje smrtonosne hice u Stevića, njegovu pravu metu.

Stević je mesecima pre likvidacije njegove devojke nosio pancir, jer je bio svestan opasnosti.

Već prva saznanja u istrazi ukazivala su na to da je devojka ubijena greškom, da je prava meta bio njen momak i da iza te likvidacije stoji suparnička ekipa. Prema pisanju pojedinih medija, Stević je dovođen u vezu sa Veterničkim klanom, a sumnjalo se da iza likvidacije stoji suparnička ekipa.

Goranac: Vođa klana koji rastura skank

Goranac je, inače, bio vođa klana koji se bavio proizvodnjom i rasturanjem skanka u Vojvodini. Uhapšen je 2010. godine zajedno sa pripadnicima klana nakon što je njihove radnje gotovo godinu dana intenzivno pratila Bezbednosno-informativna agencija.

Suočeni sa dokazima, deset od 11 članova Gorančeve bande priznalo je dela koja su im se stavljala na teret. Oni su prva grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum da im se oduzmu stanovi i kuće, kao i luksuzni automobili i da se pošalju u zatvor. Na sedam i po godina robije osuđen je 2012. godine.

Foto: Twitter.com

Među osuđenima bio je i Niko Uskoković, zvani Skole, koji je ranjen sa dva metka u ruku u sačekuši usred bela dana u januaru 2017. godine, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Đura Daničić” u Novom Sadu.

Autor: I. P.

#Goran Kovačević Goranac