AKTUELNO

Reditelj Miroslav Mika Aleksić, juče je posle osam meseci izašao iz Centralnog zatvora, nakon što mu je pritvor zamenjen kućnim pritvorom sa nanogicom. Aleksiću je početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu.

Mika će, kako prenose domaći mediji, najverovatnije morati na operaciju. Njegov branilac Zoran Jakovljević, izjavio je da je situacija sa Aleksićevim zdravljem daleko je od sjajne.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj meri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvestice i vrtoglavice - kaže Jakovljević:
Vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Lekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar - dodao je Jakovljević.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Jakovljević kaže i da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem.