AKTUELNO

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine na nasipu u naselju Crvenka kod Borče nastaviće se danas pred Višim sudom u Beogradu.

Zoran Marjanović stigao je u Viši u sud u kojem mu se danas nastavlja suđenje. Prema rečima reportera sa lica mesta, on je u Palatu Pravde stigao bled i ispijen, vidno neraspoložen.

Predstavnik Telekoma, tačnije stručni savetnik odbrane, biće ispitan na okolnosti da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vreme ubistva, kako je to tvrdio veštak za telekomunikacije.

Inače, Marjanović optužnicom se tereti da je na smrt više puta svoju ženu udarao u potiljak, nakon čega je ona izdahnula. Kao dokaze tužilaštvo je navelo blato na njegovim pantalonama koje se podudara sa blatom sa mesta zločina, tragove Jelenine krvi u "mercedesu" koji su vozili. Kao ključni dokaz tužilaštva pokazalo se veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića koje je ukazalo da je on po dolasku na nasip ugasio telefon, a potom ga, u vreme pevačicine smrti uključio u neposrednoj blizini mesta zločina. Upravo ovaj dokaz najviše je osporavan od strane odbrane Marjanovića, te se o njemu tokom suđenja najduže polemisalo.

Da podsetimo, pevačica je ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u borčanskom naselju Crvenka, a od tada niko za njenu smrt nije odgovarao. Osumnjičenih za ovaj svirepi zločin punih godinu i po dana nije bilo, da bi 16. septembra kasno uveče, ispred kuće u Borči, a nakon što je izašao iz jednog rijaliti programa, bio uhapšen pevačicin suprug Zoran Marjanović. Njemu se na teret krivičnom prijavom stavljalo da je izvršio teško ubistvo na podmukao način, a nakon što je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izneo odbranu u kojoj je negirao da je odgovoran za smrt supruge, njemu je određen pritvor.

Autor:

#Suđenje

#Zoran Marjanović