AKTUELNO

Daniel Janjoš je juče popodne povodom tog incidenta saslušan u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Daniel Janjoš (42), koji je osumnjičen da je učestvovao u krvavom obračunu u kome je ranjen Goran Kovačević Goranac, a ubijen njegov telohranitelj Uroš Stefanović, bivši je reprezentativac Srbije u streljaštvu.

Njemu je sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dan, a kako se saznaje on je juče popodne povodom tog incidenta saslušan u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Kako nezvanično saznaje "Blic", Daniel Janjoš bio je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije u streljaštvu i prema rečima njegovih nekadašnjih kolega iz jednog poznatog novosadskog streljačkog kluba, vrlo perspektivan u tom sportu.

Podsetimo, zbog sumnje da je umešan u ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je po nalogu novosadskog Višeg suda raspisalo poternicu za bivšim policajcem Daliborom Bogdanovićem Boćom i još dvojicom muškaraca za koje postoji osnovana sumnja da su direktni izvršioci ovog krivičnog dela.

Jedan od njih, Daniel Janjoš koji se trenutno tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, predao se sinoć policiji, a za trećim muškarcem čiji je DNK pronađen u kolima pomoću kojih je izvršen napad i dalje se traga i policija ne saopštava njegov identitet.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da se Janjoš sumnjiči da je vozio automobil kojim je izvršen atentat a da je neposredni izvršilac ovog krivičnog dela i dalje na slobodi kao i Dalibor Bogdanović Boća za koga se sumnja da je bio nalogodavac ovog zločina ili da je posredovao između nalogodavca i počinilaca ovog krivičnog dela.