AKTUELNO

Podatak da je kod sebe imao veću sumu novca možda je bio poznat i otmičaru koji se odlučio na ovaj zločinački čin.

Goran, Gordana i Lidija Đokić, čija su tela nađena spaljena u selu Moravac, oteti su i nakon toga ubijeni u noći 26. septembra nakon što su iz ovog sela kod Aleksinca krenuli ka svom domu.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Oni su oteti, kako navodi "Blic", još u selu Moravac ubrzo nakon što su iz kuće Goranove majke krenuli ka svojoj kući, a na to ukazuje podatak da su na raskrsnici na glavnom putu, umesto ka Žitkovcu, skrenuli u suprotnom smeru ka Tešici.

Jedan razlog zbog kojeg bi se uputili na tu stranu može biti da je s njima tada u kolima "volksvagen" već bio neko ko ih je naterao na takav korak. Manje je verovatno da se desio drugi scenario da ih je na to primorao otmičar iz drugog automobila.

Foto: Informer.rs/D. K.

Goran Đokić se dugo bavio menjačkim poslovima i u centru Aleksinca je imao menjačnicu, a podatak da je kod sebe imao veću sumu novca možda je bio poznat i otmičaru koji se odlučio na ovaj zločinački čin.

Da li je to bio neko koga je on poznavao i ko je zloupotrebio njegovo poverenje da uđe u automobil, ili je na drugi način prevarom uspeo da ga zaustavi, a potom i da ga primora da odveze auto u određenom pravcu, u ovom trenutku može samo da se nagađa.

Činjenica je da je auto Đokića krenuo u pravcu suprotnom od njihove kuće da bi se kasnije u toku noći obreo na udaljenom, mračnom i teško pristupačnom delu bedema u selu Moravac, gde su tri člana ove porodice ubijena, a potom su njihova tela zapaljena.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon toga, ubica je tela odvukao dvadesetak metara od mesta gde su zapaljeni do velike jaruge gde je tela ubacio, a onda ih pokrio daskama i pobegao sa lica mesta njihovim vozilom.

U automobilu su ostali mobilni telefoni ubijenog Gorana i njegove kćerke Lidije, čime se objašnjava to da je njihov signal lociran kasnije u toku noći u reonu obližnjeg sela Tešice, koje je udaljeno oko 10 kilometara od mesta ubistva.

Sumnja se da je ubica iz tog kraja jer je odlično poznavao teren, lokalne seoske puteve kojima se kretao, kao i mesto na kojem su Đokići ubijeni, ali i ono na kojem je automobil nakon ubistva ostavljen i zapaljen.

Foto: Informer.rs/D. K.

Podsetimo, Đokići su nestali u nedelju 26. septembra, a nestanak je prijavljen 28. Nestanak je prijavila jedna rođaka u utorak kad je primetila da već dva dana nisu otvorili svoju menjačnicu.

Policija je u sredu krenula u intenzivnu potragu za njima, u dva navrata ulazila je u njihov stan u potrazi za bilo kakvim tragom, ali su tamo pronađena sva njihova lična dokumenta pa je mogućnost da su izašli iz zemlje odmah isključena.

#porodica Đokić