AKTUELNO

Istraga ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca koja potresa Srbiju iz časa u čas i dalje traje danonoćno, a kako prenose mediji policija je na korak od razrešenja slučaja koji potresa Srbiju poslednjih dana.

Iako MUP još ništa zvanično nije saopštio o ubicama, kako mediji pišu, stegao se obruč oko počinioca i onoga ko je tipovao njihovu likvidaciju.

Kako se nezvanično saznaje iz izvora odlično upućenog u istragu, naručilac ubistva porodice Đokić jeste moćnik koji je dobro poznat u ovom kraju, ali i u okruženju i koji je povezan sa organizovanom kriminalnom grupom. I sami meštani, u strahu da se ovakav zločin ne ponovi, sve glasnije pričaju o pravoj istini ovog svirepog zločina.

Naime, odlično obavešten izvor iz istrage ispričao je za naš portal da ovaj lokalni moćnik nije prvi put umeštan u kriminalne radnje.

- Mi znamo ko može biti potencijalni ubica porodice Đokića. Ovo je direktno naručeno ubistvo od strane jednog moćnika - priča izvor iz istrage i dodaje:

Foto: Srbija Danas

- Ova istina će se sigurno saznati, isplivaće imena ubica, ne može on samo preko noći da nestane i da se za njega nikada više ne čuje, da se više nikada ne vrati u svoj rodni grad. A kada budu isplivala ta imena, otkriće se i mnoge druge istine o tragičnim slučajevima iz Aleksinca.

Podsetimo, prethodno je utvrđeno da su dve osobe osumnjičene za učešće u zločinu i da su obe pobegle iz Srbije. Naime, pojedini meštani Aleksinca primetili su da je jedan komšija Đokića misteriozno nestao 26. septembra - na dan kada je porodica svirepo ubijena u ataru sela Moravac. Zbog toga se ne isključuje mogućnost da je upravo on bio tiper i da je za bekstvo iskoristio deo novca koji je ukraden iz automobila žrtava. U prtljažniku vozila, ispod rezervnog točka, navodno je bilo 100.000 evra.

To potvrđuju i reči Božidara Spasića, bivšeg šefa specijalnog tima Službe državne bezbednosti, koji kaže da je tiper najdragocenija osoba prilikom planiranja zločina i da on dobija između deset i 30 odsto novca posle obavljenog posla.

Foto: Srbija Danas

- Tiperi prikupljaju informacije o metama, do kojih dolaze koristeći različite nelegalne veštine. Neretko stavljaju na kocku i sopstveni život, što ih pozicionira na vrh lestvice pri organizaciji krivičnih dela. Međutim, oni uglavnom nisu u direktnom kontaktu s izvršiocima, već postoje posrednici koji im prenose instrukcije nalogodavaca. Posrednici su neprimetni i teško je otkriti čime se zapravo bave - objašnjava Spasić.

Na osnovu ovih informacija danas je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin hitno održao kolegijum sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Bogdanom Pušićem i ostalim rukovodiocima UKP-a, saopštio je MUP.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić i rukovodioci službi u okviru UKP-a hitno su referisali su ministru o tekućim planovima i aktivnostima iz svojih linija rada.

Ministar Vulin je posebno informisan o preduzetim merama u slučaju teškog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da očekuje maksimalno zalaganje pripadnika UKP-a u rasvetljavanju ovog monstruoznog zločina.

Autor:

#Tročlana porodica Đokić iz Aleksinca