AKTUELNO

Skoro dve nedelje je prošlo otkako je tročlana porodica Đokić iz Aleksinca oteta, a potom brutalno ubijena, a policija još ne zna ko stoji iza ovog nezapamćenog zločina. Prema nezvaničnim informacijama ubistvo je ili počinio, ili je u njemu učestvovao, neko ko odlično poznaje Aleksinac i okolna mesta jer su tela, ali i automobil ove porodice spaljeni i sakriveni na jako nepristupačnom terenu koji nije mogao biti poznat nikome drugom sem meštanima.

- Mesta na kojima su zapaljena njihova tela i gde je zapaljen automobil su jako zabačena, do njih se ide zemljanim putem i nije ih lako pronaći. Te puteve je mogao da zna samo neko ko je ili baš iz tog kraja ili okoline. Ubica je ili iz tog kraja ili mu je u pripremi zločina pomagao neko ko je to sve dobro znao - kaže nezvanično izvor "Blica".

Foto: TV Pink Printscreen

Policijska istraga skoncentrisana je velikim delom na to da se pronađe oružje iz kog su Goran, Goradana i Lidija kobne noći ubijeni. Žandarmerija i ronioci juče su bili i na mostu kod Tešice, sela u čijem ataru je prošle subote pronađen zapaljen automobil ove porodice. Pripadnici Žandarmerije nisu hteli da kažu šta traže na ovom mestu, a prema nezvaničnim informacijama u toku je potraga za oružjem kojim je izvršen nezapamćeni zločin koji već gotovo dve nedelje svakodnevno potresa srpsku javnost.

Meštani sela Moravac, iz kog su kobne večeri ka Aleksincu krenuli Đokići, a u kom su šest dana kasnije pronađena spaljena njihova tela, od tog dana žive u strahu. Noću izbegavaju da se kreću, posebno sami, jer, kako kažu, ne znaju ko je ubica i da li može biti među njima.

- Kad padne mrak, ulice opuste, ma ne mož’ ni kuče da vidiš da pretrči sa jedne na drugu stranu puta, a kamo li čoveka. Svi se zamandalili u svoja dvorišta i kuće. Ovo ubistvo sve nas je duboko potreslo. Ej, da ti čoveku pobiješ celu familiju, pa da ih spališ, pa šta ima crnje od toga - pričaju meštani.

Foto: TV Pink Printscreen, Pink.rs, Kurir.rs/Marko Smiljković

Policije ima mnogo više na ulicama ovih, do nedavno mirnih sela, i Moravčani kažu da žive u stahu.

- Strah se uvukao svima pod kožu. Ubica još nije otkriven, pa kako onda da budemo spokojni kada su monstrumi i dalje na slobodi i još se ne zna ko su i odakle su - priča jedna meštanka Moravca.

Ni o Đokićima ne žele mnogo da pričaju, boje se, kažu, šta bi ubice mogle njima da urade:

"Kad su spremni porodicu celu da ubiju, šta li bi tek meni uradili", komentarišu.

Foto: D.K./Informer, Kurir.rs/Marko Smiljković

Policajci u civilu prisustvovali su i sahrani porodice Đokić kako bi dobro pratili da li se neko čudno ponaša ili kako bi možda primetili nešto što bi ih navelo na novi trag. Ono što je iz istrage za sada poznato je da su Goran, Gordana i Lidija oteti svega nekoliko minuta nakon što su krenuli kolima ka Aleksincu iz sela Moravac iz kuće Goranove majke. Na koji način su oteti, da li je ubica bio neko koga su poznavali ili ih je na neki drugi način neko zaustavio na ulici još nije poznato. Policija je skinula snimke sa sigurnosnih kamera koje postoje na nekoliko privatnih objekata u ovom mestu i detaljno ih analizira u potrazi za nekim tragom. Nakon što su oteti nije poznato šta se tačno dogodilo, osim da su Đokići brutalno ubijeni. Obdukcija je pokazala da su Lidija i Goran ubijeni sa po jednim hicem u glavu, a Gordana sa dva - u grudi i glavu. Nakon što su ubijeni njihova tela su spaljena i izgorela su do neprepoznatljivosti.

Nakon što su tela spalili, ubica ili njegovi saučesnici su tela odvukli do šiblja, prekrili ih granama, smećem i lišćem i tu ih ostavili. Desetak kilometara dalje odvezli su Goranov "pasat" i zapalili ga kako bi uništili sve dokaze. Kraj vozila policija je pronašla jednu čauru.