AKTUELNO

Policijska akcija, jedna od najvećih dosad, daje odlične rezultate.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su pripadnici policije u u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u nastavku akcije „Ares“ uhapsili 213 osoba.

Otkrivene su dve laboratorije za proizvodnju marihuane, zaplenjeno 385 kilograma različitih vrsta narkotika i veća količina oružja i municije. Akcija je sprovedena u 25 gradova Srbije sa ciljem suzbijanja kriminala, a pre svega narkotrafikinga.

Foto: TV Pink Printscreen

Policija je u refovnom postupku podnela krivične prijave protiv 258 osumnjičenih, procesuirano je više od 470 osoba, koje se sumnjiče da su počinile brojna krivična dela, pre sveganeovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, prevara, primanje i davanje mita, teške krađe i druga krivična dela.

Oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, jedna bomba, kao i 14 automobila od kojih je 10 ukradeno u ranijem periodu i oni su odmah vraćeni vlasnicima.

Pročitajte još: Zaplenjeno 5.000 tableta ekstazija u Novom Pazaru

Ovakve akcije će se prema rečima ministra Stefanovića nastaviti. On je pohvalio rad policije i poručio građanima da je Srbija bezbedna i sigurna zemlja.

#Akcija

#Hapšenje

#Policija

'