AKTUELNO

Roditelji mladića Filipa Stevanovića (27), koji je preminuo nakon što se 23. septembra zapalio u Banjičkoj šumi, sumnjaju da je njihov sin žrtva sekte.

Filip je pronađeBanjičkoj šumi pronađen mladić (27) sa teškim opekotinama. Filip Stevanović je izdahnuo u boilnici od posledica povreda, a svima je i dalje misterija - šta ga je nagnalo da se polije benzinom i zapali. 

- Bio je divan dečko, ne zato što je moj sin. Imao je ljubav za hiljadu ljudi, a otišao je od mene... Ne mogu da se pomirim sa tim, a još me više bole natpisi u štampi jer je nemoguće da je tako nešto spremao. Pravili smo rođendan, imali smo planove da idemo za Kruševac, planirao je da sa ocem montira neku kuhinju... - ispričala je za Pink Dragica Tomić, Filipova majka.

Podseća da je u mnogim kvizovima postizao odlične uspehe, da je bio vrlo inteligentan, pisao je pesme, išao na takmičenja, vodio programe u Matematičkoj gimnaziji. Ponosna majka pokazala je i diplome svog pokojnog sina.

Tog kobnog jutra nije otišao vozom na posao, kao inače, već je otišao ka Kanarevom brdu.

Pozvala sam ga posle dva sata i bio je nedostupan. Zvala ga je i tetka, takođe je bio nedostupan. Sutradan smo videli da je mobilni telefon bio na "avionskom režimu", ali nam nije jasno kako je onda zvao policiju - kaže majka.

Foto: TV Pink Printscreen

Filip je u 17 sati pozvao policiju, a zatim i Hitnu pomoć. Poziv sa Hitnom trajao je više od 4 minuta.

Foto: Pink.rs

- Pozvao je onda opet policiju. Policija je posle zvala nas da pita gde je Filip i "da li nas zajeba*a" jer su primili poziv da je u šumi i da se zapalio - nastavlja otac Zoran Stevanović i dodaje da su iz policije rekli da su proverili Banjičku šumu, ali da ga tamo nisu pronašli.

Filipovi drugarica i drug otišli u Banjičku šumu i bez problema našli Filipa.

Prema našim podacima, on je ujutru ušao u šumu i ceo dan, skoro 8 sati, proveo je tamo. To mi je neshvatljivo! Neshvatljivo mi je da je 8 sati bio sam u šumi! Filip je živ doveden u bolnicu, na reanimaciju. Dok sam čekao pred bolnicom, pojavio se njegov kolega koji je pomogao da se Filip ubaci u ambulantna kola. Predao mi je torbu od laptopa, kožnu jaknu i mobilni telefon, bez podataka i očišćen - priča otac.

Foto: TV Pink Printscreen

Isti drug tražio je nakon Filipove smrti od roditelja da mu daju lanac i na njemu okačen prsten, koji je nesrećni mladić nosio. Radi se o prstenu i lancu iz "Gospodara prstenova", a navodno mu je Filio rekao da "kada njega ne bude bilo, uzme lanac sebi".

Dimitrije Pastuović, stručnjak za sekte, nakon ispovesti majke i oca, roditeljima je savetovao da nikome ne daju lanac i prsten.

- Nemojte davati nikako jer može povlačiti mnogo toga, nemojmo ići dalje - kaže Pastuović i ukazao da su dve Filipova druga već ubila i da je on treći u nizu.