AKTUELNO

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, rekao je za Pink da je Dijana Hrkalović počela svoju karijeru u BIA.

- Ona je počela da se sa ocem prvo bavi politikom, pa je došla u BIU. Ovde je mnogo šira priča od Dijane Hrkalović. To je mreža zla koja je imala više etapa i služila je za preuzimanje vlasti u Sribji - kaže Milovanović i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

- Vi kada sagledate ko je sve učestvovao u sklopu ove zavere i koji su svi ljudi učestvovali vidite da je to bila jedna organizovana grupa koja je učestvovala u zaveri da se preuzme vlasto.

On se osvrnuo na to da je u planu u kom je učestvovala Dijana Hrkalović učestvovala bio uključen nekadašnji vrh MUP.

Foto: Ustupljene fotografije - 24sedam.rs/Katarina Mihajlović, MUP Republike Srbije

- Tri etape su bile opasne: prisluškivanje predsednika, druga Jovanjica i treća etapa a to je Belivuk i pokušaj eliminacije Vučića ili njegovg brata ili sina kako bi se izbacio iz političkog života - ukazuje on.

Žarko Popović Pop je istakao za Pink da je Dijana Hrkalović sitni operativac koji je ubačen u strukture Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pitanje je ko je nju doveo u BIU, i posle na tako visoku poziciju državne sekretarke u MUP sa 25 godina - upitao se on.

Ističe da se treba rasvetliti uloga Dijane Hrkalović i ko joj je dao dozvolu da se tako ponaša.

Duško Vukajlović rekao je za Pink da je treba ispitati i ulogu SAD u ovom slučaju Dijane Hrkalović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dijana je planirala da nestane i da je pobegla u Tel Aviv, ali joj je rečeno da se vrati u Srbiju i da će imati američku zaštitu. Onog trenutka kada je smenjena iz MUP-a Nebojša Stefanović i ona su prekinuli svaku direktnu komunikaciju - ističe on.

Zora Dobričanin Nikodinović rekla je za Pink da nikada nije čula da je Miša Ognjanović imao ikakve veze sa eksplicitnim fotografijama Dijane Hrkalović.

Foto: TV Pink Printscreen

- Miša je bio uznemiren, ali nije imao vremena da brine oko svega toga zbog posla. Rekao je jednom da je zabrtinut i da ne zna da li ga prati policija ili mafija. Protiv nje se trenutno vodi krivični postupak za trgovinu uticajem i za to je zaprećeno osam godina zatvora. Mi imamo posebno tužilaštvo koje se bavi ovim kriminalnim delatnostima i nalazi se u Palati pravde. Meni je vrlo čudno zašto TOK vodi postupak za to krivično delo. Dijani se sudi u javnosti za učestvovanje u raznim ubistvina, ali se protiv nje vodi drugačiji postupak - kaže Dobričanin Nikodinović.

Kako je istakla, država ima mehanizme da sve one koji se ne ponašaju po propisnaoj dispoziciji sankcioniše po propisanim zakonima.