AKTUELNO

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik sprečili su u mestu Debela Međa krijumčarenje čamcem 19 migranata iz Srbije u BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Granični policajci su prilikom nadzora granice oko ponoći 3. novembra, uz upotrebu specijalističke opreme, uočili čamac iz Srbije, koji je plovio rekom Drinom prema teritoriji BiH, nakon čega su zaustavili čamac u kojem se nalazilo 19 osoba afroazijskog porekla, prenosi Srpskainfo.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dve osobe, koje su po izjavi državljana Avganistana, upravljala čamcem.

Navedene osobe uhapšena su i u zakonski predviđenom roku biće predata tužiocu Tužilaštva BiH uz Izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba, dok su čamac i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Preostalih 17 krijumčarenih osoba (četiri državljana Turske, pet Indije i osam Avganistana), biće saslušano u svojstvu svedoka uz pomoć ovlaštenog prevodioca, te predati nadležnoj Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Autor: