AKTUELNO

Nižu se tragedija za tragedijom! Korona kosi i staro, i mlado.

Na stotine Župljana oprašta se danas na društvenim mrežama od O.V. (40), meštanina naselja Kožetin u Aleksandrovcu, koji je preminuo juče od infarkta, samo 7 dana nakon što je u bolnici u Kruševcu od posledica virusa korona preminuo njegov otac, LJ. V.(70).

Kako je objavljeno, sin pokojnog S.V. prvo je sa rođenim bratom sahranio oca, a onda samo nedelju dana kasnije, zatekao brata bez svesti kada je krenuo da ga pozove na doručak.

Umrlica starijeg meštanina, koji je preminuo 27. oktobra, a sahranjen dva dana kasnije, svedoči koliko je teška tragedija pogodila ovu čestitu porodicu: među ožalošćenima potpisan je i sin, koji je preminuo 4. novembra i sahranjen je danas.

Foto: Tanjug AP/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

A na obe umrlice stoji i ime ožalošenog sina i brata koji kaže da nije u stanju da priča.

- Za sedam dana dva groba - rekao je neutešni S.V, koji je izgubio i oca i brata sa kojim je bio veoma blizak.

Brojne su poruke ožalošćenih Župljana koji poznaju ovu porodicu.Mnogi od njih bili su na sahrani danas na lokalnom groblju u Kožetinu,pored grobnice gde se za nedelju dana organizuje druga sahrana.

Foto: Tanjug

- “Bože dokle više”, ”Iskreno saučešće,tuga do neba”, ”Počivaj u miru dobri čoveče”, “Šta reći porodici, saučešće,utehe nema” - samo su neke od poruka objavljene na FB grupi “Nezavisne narodne novine Rasinskog okruga”, gde su osvanule umrlice oca i sina.

Aleksandrovac je ovog februara pogodila još jedna velika tragedija. Kako su “Novosti” pisale, Dejan Maksić, meštanin Vržogrnaca ostao je za samo tri dana oca Milovana(72), majku Nadu (66) i rođenog brata Gorana Maksića(41), koji su preminuli od posledica kovid infekcije.

#koronavirus