AKTUELNO

Policajci iz PS Čukarica Stojan Đ(44) i Uroš K(31) povređeni su tokom službenog zadarka i intervencije u naselju Sremčica.

Njih je nožem napao najverovatnije psihijatrijski bolesnik Goran K(31). Prethodno, patrola je došla u Ulici Sare Bernar nakon poziva građana da muškarac nožem buši gume na parkiranim automobilima. Na licu mesta policajci su pokušali u razgovoru da smire čoveka sa hladnim oružjem.

Održavali su bezbednu distancu za pravovremeno reagovanje
Goran K. se oglušio o više puta ponovljeno naređenje policajaca da odbaci nož i preda se. U jednom trenutku, napadač je agresivno napao nožem dva policajca.

Policajac Stojan Đ je zadobio duboku ubodnu ranu stomaka i prevezen je kolima HP na reanimaciju i operacionu salu UC.Policajac Uroš K zadobio je manju ubodnu ranu grudnog koša i posekotinu po ruci. I on je prevezen u UC.

Policija je savladala i uhapsila Gorana K(31). On je prevezen PU za grad Beograd.

Povređene policajce u UC obišao je načelnik PU za grad BG Veselin Milić. On je pružio podršku kolegama i u razgovoru sa lekarima dobio sve informacije o zdravstvenom stanju i potrebama povređenih policajaca. Na mestu napada u Sremčici obavljen je uviđaj. O slučaju je obavešteno tužilaštvo.

Istraga je u toku.

Autor: M.Mijatović.