AKTUELNO

Dimitrije Dedin (70) iz Novog Sada nestao je na Dunavu u blizini svoje vikendice 5. novembra i od tada porodica i prijatelji nemaju nikakve informacije o njemu.

Dimitriju se gubi svaki trag na reci na kojoj je pecao i na kojoj je proveo ogroman deo svog života, kako priča njegov pastorak Miloš Jovanović.

- Pretpostavlja se da je, dok je pecao, ispao iz čamca u vodu, zato što jedino fali meredov. Čudno je da bukvalno ništa sem toga nije povukao sa sobom, a čamac nije prevrnut - započinje Miloš.

Kako kaže, da je Dimitrije nestao, on i njegova porodica saznali su dan kasnije, od poznanika koji im je javio da je na Dunavu video čamac, ali ne i Mitu, kako ga prijatelji zovu.

- Odmah sam otišao na lice mesta i o svemu obavestio policiju. Ipak, i dalje nema nikakvih informacija, a ja sam siguran da nije živ. Forenzika je izlazila na teren, fotografisali su sve. Ipak, ronioci još nisu izlazili, a od subote nas niko ni o čemu ne obaveštava - kaže.

Miloš navodi da je pitanje da li je Dimitriju pozlilo, ili se možda okliznuo i upao u vodu.

- Najviše me brine da li mu je pozlilo, čovek ima problema sa srcem, a možda se okliznuo i ispao iz čamca. Ipak, da li je to ili ako ga je možda neko udario nekim tupim predmetom ili tako nešto recimo, obdukcija treba da utvrdi - napominje sagovornik.

Jovanović smatra da su jako male šanse da je njegov očuh živ.

- Svuda okolo su vikendice i svi ga znaju, on je tu ceo život. Ali, niko ništa video nije. I ja sam išao tamo, nema nikakvih tragova da se dokopao obale, niti otisaka od čizama - objašnjava.

Dimitrije je, kada je nestao, imao žutu jaknu i crne pantalone.

Čamac je, inače, bio na relaciji Novi Sad - Kovilj preko puta karlovačkog ostrva Koh Čang, usidren 10 metara od obale.

Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o Dimitriju, pozovite najbližu policijsku stanicu ili Miloša na broj telefona 065/202-7963.