AKTUELNO

Bivša državna sekretarka, ali i nekadašnji načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić sumnjiče se da su kriminalca iz Bosne stavili na mere da bi sprečili da ga neka druga uprava policije prisluškuje.

Bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović juče je ponovo saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal, pošto je protiv nje, prema nezvaničnim informacijama, proširena istraga koja se već vodi zbog trgovine uticajem. Pored nje, u tužilaštvu je saslušan i bivši načelnik PU Novi Sad Milorad Šušnjić.

Štitili ga

- Oni se sumnjiče za trgovinu uticajem i reč je o zloupotrebama koje se odnose na kriminalca iz Bosne Darka Eleza, koji je nedavno s tužilaštvom u BiH sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je osuđen na 15 godina - otkriva izvor Kurira.

Foto: Printscreen YouTube/60minutaFTV

Prema njegovim rečima, sumnja se da su Šušnjić i Hrkalovićeva pomogli Elezu da krivične prijave koje su protiv njega podnošene u Novom Sadu ostanu u fioci.

- Operativne informacije ukazuju i da su Eleza, koji je navodno bio jedan od najbližih saradnika Dijane Hrkalović, formalno stavili na mere policije i na taj način sprečili da ga neka druga uprava u policiji prisluškuje - objašnjava naš izvor i navodi da to praktično znači da ga je prisluškivala novosadska policija, ali da se sumnja da su ga zapravo tako štitili.

Podsetimo istražitelji su došli do određenih dokaza da su Dijana Hrkalović i Darko Elez bili u direktnom kontaktu i da je navodno ona lično od njega tražila da bude ubijen poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Elez je nedavno odlučio da progovori, sklopio je sporazum s tužilaštvom i očekuje se da uskoro iskaz da i srpskom tužilaštvu. On bi mogao da reši brojna krivična dela koja su nerešena, ali i da pošalje Dijanu na dugogodišnju robiju - dodaje on.

Sakrila dokaze za "šine"

Dijana Hrkalović, podsetimo, u pritvoru je od 15. oktobra, takođe zbog krivičnog dela trgovina uticajem. Navodno, tada su joj lisice stavljene zbog sumnje da je Veljku Belivuku i Marku Milljkoviću pomogla da budu sklonjeni ključni dokazi koji ih dovode u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda 2017. - Ona je i tada negirala navode krivične prijave. Izvršenje krivičnog dela negirala je i juče, posle čega je vraćena u pritvor Centralnog zatvora - potvrdio je sagovornik Kurira i podsetio da je prvom prijavom protiv nje obuhvaćen i načelnik odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi.

Foto: MUP Srbije, Pixbay.com

Davala naloge

Elez je iz zatvora izašao u novembru 2017. i do hapšenja, krajem prošle godine, živeo je u Srbiji - Unutrašnja kontrola policije je još u januaru pokrenula istragu zbog sumnje da se nije postupalo po krivičnim prijavama koje su protiv njega podnošene novosadskoj policiji - kaže sagovornik i dodaje da se još tada spekulisalo da su Šušnjić i Hrkalovićeva bili u bliskim odnosima i da je ona davala naloge tadašnjem načelniku policije da Eleza ne dira.

#Dijana Hrkalović