AKTUELNO

Sumnja se da je Bojan Mirković platio glavom vezu s bivšom suprugom Gorana Radomana i nestanak ogromne količine novca od prodaje kokaina "škaljaraca".

Bojan Mirković (34), nekadašnji vođa bečkog ogranka "Pink Pantera" i pripadnik "škaljaraca", nije pao kao žrtva obračuna sa "kavačkim klanom", pokazuju informacije iz istrage do kojih je došao Srpski telegraf. Kako se sumnja, likvidacija u beogradskom naselju Belvil 12. novembra prošle godine bila je posledica njegove veze s Bojanom Radoman, udovicom Gorana Radomana, koji je pripadao istom klanu i stradao od ruke "kavčana" još 2015.

Rešenje napokon otkriveno! Ako imate bilo kakve parazite u organizmu, učinite ovo odmah!

KUM ZAŠTITNIK

- Rat dve grupe nekada jedinstvenog klana počeo je krađom gotovo 300 kilograma kokaina u Španiji, a koji je završio u Radomanovom stanu. Mada nikad nije dokazano da je on krivac, platio je glavom. Sumnja se da je Mirković ubijen zbog novca od šverca kokaina koji je prisvojio od "škaljaraca" - tvrde izvori iz istrage.

Prema nekim informacijama koje se i dalje proveravaju, Bojan zvani Lepi Boki bio je i u emotivnoj i poslovnoj vezi s Radomanovom udovicom, koja s decom živi u Beogradu. Navodno, bio je čest gost u njenom stanu na Novom Beogradu.

- Kakav je bio njihov odnos i u kakve su poslove bili umešani, ne zna se, ali se priča da se radilo o ogromnim parama za čiji nestanak je krivica pala na Mirkovića. Među optuženima za ovaj zločin je i Ivan Nikčević iz Nikšića, kum porodice Radoman, koji je posle njegovog ubistva preuzeo ulogu zaštitnika njegove žene i dece. Tužilac se vodio logikom da je zbog te uloge on i dobio zadatak da "reši problem" nestanka novca - objašnjava naš sagovornik.

Radoman ubijen prema istoj matrici

Goran Radoman (37) ubijen je prema istoj matrici kao i Bojan Mirković, u garaži zgrade u kojoj je živeo u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Ta likvidacija 20. februara 2015. označila je početak bespoštednog rata "kavčana" i "škaljaraca", koji je dosad odneo više od 50 života.

Nepoznati napadač sačekao je da Radoman parkira svoj blindirani BMV i krene ka liftu. U njega je ispalio pun rafal iz automata i na mestu ga usmrtio, a policija je tokom uviđaja pronašla čak 25 čaura.

Nikčević je na suđenju rekao da je dobro poznavao Mirkovića, da su bili drugovi i da je bio prijavljen na njegovoj adresi 2016.

- Išli smo zajedno u teretanu, a poslednji put sam ga video početkom novembra prošle godine - rekao je sudiji.

Podsetimo, Mirkovića je, prema optužnici, ubio Lazar Tejić (22), koji je u sredu priznao zločin i svu krivicu prihvatio na sebe (vidi okvir). Snimci s nadzornih kamera su zabeležili kako ubica s motociklističkom kacigom trči za Mirkovićem, koji nosi kesu iz prodavnice, sustiže ga pred liftom u garaži i ispaljuje nekoliko smrtonosnih hitaca u glavu i telo žrtve. Likvidator potom beži biciklom i to niz strme stepenice i odlazi u nepoznatom pravcu.

Bojan se vraćao kući kobnog popodneva, kada se ispred njega odjednom stvorio muškarac s pištoljem. Bojan je počeo da beži, ali nije uspeo da pobegne.

- Oko 15.30 parkirao sam se u garažu i, kako sam izlazio iz kola, osetio sam miris baruta. Uputio sam se ka liftu, a ispred njega je ležao ranjeni muškarac. Još je bio živ, pozvao sam policiju i Hitnu, ali sam posle čuo da je preminuo u ambulantnim kolima - ispričao je tada Bojanov komšija.

Kod ubijenog Bojana nađena su lažna dokumenta na ime Jordan B. Prema dobro obaveštenim izvorima, Mirković se dobro poznavao i s Aleksandrom Šarcem, koga je ekipa Velje Nevolje, pošto nije uspela da ga namami u klanicu u Ritopeku, ubila nepunih mesec dana ranije u garaži tržnog centra "Ušće".