AKTUELNO

U blizini sela Glođane kod Dečana u petak, 26. novembra, je iz kalašnjikova pucano na autobus, a vozač autobusa i dvoje učenika poginuli su u napadu. Jedan od njih je Ljedion Hamzaj.

Njegov prijatelj Arlind Beka pred novinarima zadržava suze kako bi što bolje mogao da opiše svog prijatelja. Samo dan ranije bio je kod Ljediona, a imao je običaj da se kući vraća ranije nego što se vraćao u petak, piše Gazeta ekspres.

Arlind se seća da mu je Ledion dan pre nesreće spomenuo da je u autobusu u kom je kasnije ubijen došlo do incidenta.

- Pričao mi je o tome da su vozači imali problem sa nečim. Jednog dana, dok su išli iz Babaloća, došlo je do konflikta. Vozač sa autobuske linije ušao je u sukob sa jednim od rivala o tome ko kome uzima putnike - objasnio je.

Direktori škola u koje su išli učenici, izrazili su svoju tugu zbog onog što se dogodilo.

Drugarica ubijene Gente Mustafaj nije mogla da zadrži suze. Kaže da je Genta bila najsrećnija osoba koju je poznavala. U ruci drži fotografiju za koju kaže da su je dvoje učenika snimili neposredno pr enego što su ubijeni.

Rođaci nemaju snage da pričaju

Rođaci nisu imali snage da pričaju o onome što se dogodilo, a starešina sela istakao je da su učenici koji su preživeli pucnjavu u teškom emotivnom stanju.

Jakup Hamzaj, stric ubijenog učenika Ljediona Hamzaja ispričao je da je na mesto tragedije prvi stigao Ljedionov otac i da je dečak u autobusu davao znake života, ali da je kasnije preminuo, prenosi Kljan Kosova.

Kada je otac stigao, prema rečima strica, Ljedion je već bio u teškom stanju.

On je za "News24" naveo i da se dečak čuo sa ocem deset minuta pre nego što se dogodio napad na autobus. Kako je rekao, Ljedion je rekao ocu da prenese majci da će biti kod kuće za deset minuta i zamolio je da mu spremi hranu.

Zatim je, kako je ispričao Jakup Hamzaj, usledio poziv devojke iz autobusa koja je javila da je na njih pucano, da ima povređenih i poginulih.

Sahrane dvoje učenika biće održane danas u 14 sati.

Autor: