AKTUELNO

Zakazano ročište vlasniku škole glume "Stvar srca" Miki Aleksiću, koje je bilo planirano za danas - otkazano je, saznaje portal Pink.rs.

Razlog otkazivanja je štrajk advokata, a novo ročište zakazano je za 2. februar 2022. godine. Inače, Aleksić je negde oko 9 sati i 50 minuta stigao u Palatu pravde, sa maskom na licu i u crnini, a sa njim je bila i supruga Biljana Mašić koja je predložena za saslušanje pred sudom, među još 56 svedoka koji su bili polaznici ove škole, glumaca i drugih.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Kada je izlazio iz Palate pravde, Mika je prvo zapalio cigaretu. Inače, Aleksić je do sada u većini slučajeva u javnosti snimljen kako puši, a isto je učinio prošlog puta kada je izlazio iz Palate pravde.

Video: Pink.rs/N. Todorović

Video: Pink.rs/N. Todorović

Tada je ovaj njegov "performans" izazvao čuđenje kod mnogih prisutnih.

Foto: Pink.rs/N. Todorović

Ko je Mika Aleksić?

Šturi jezik podataka kaže da je rođen 5. februara 1952. u Beogradu, da je završio Četrnaestu beogradsku gimnaziju, a potom Fakultet dramskih umetnosti (Odsek režija), na kojem je 1981. diplomirao u klasi profesora Radomira Baje Šaranovića. Režirao je pet dokumentarnih filmova, 11 radio drama, 30 televizijskih emisija i preko 600 premijernih radio emisija. Nekoliko puta je nagrađivan (1977. nagradom na Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog filma, 1979. prvom nagradom na Jugoslovenskim radio difuzijama, 1980. godišnjom nagradom "Mlado pokolenje", 1986. nagradom za režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Budimpešti). Krajem devedesetih dve godine je proveo na čelu Malog pozorišta "Duško Radović", pre nego što je smenjen.

Foto: Pink.rs/N. Todorović