AKTUELNO

Matej Periš iz Splita je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Snimci koji su se pojavili pokazuju neobično ponašanje momka koji opisom odgovara nestalom mladiću.

Na snimcima se vidi mladić bez jakne kako trči u blizini lokala u Beton hali, dok drugi video zapis prikazuje osobu kako pliva Savom i, što je najčudnije, u smeru koji se udaljava od obale.

Na tom snimku nije moguće identifikovati osobu ni po polu, niti po fizionomiji, ali sudeći po zamasima može se pretpostaviti da je reč o snažnom i dobrom plivaču.

Treći snimak postavlja više pitanja nego što daje odgovora. Na njemu je prikazana Travnička ulica pored Beograda na vodi, koja prolazi tik uz zgradu Geozavoda ka kružnom toku. Na snimku se vide dve figure kako trče ka kružnom toku. Jedna je očigledno muškarac, a druga najverovatnije ženska osoba, sudeći po stilu trčanja, frizuri i odeći.

Tri sporna detalja

1) Boja patika

Na snimku iz Travničke ulice mladić stasom i frizurom odgovara opisu Mateja Periša, osim u jednoj stvari. On nosi patike tamne boje sa belim đonom, dok na ostalim snimcima mladić nosi patike bele boje.

2) Vreme

Na snimku se vidi da su ovi detalji zabeleženi u 1.48 sati, što je cela 42 minuta pre nego što je, prema izjavama svedoka, nestao Matej Periš. Ova nelogičnost bi mogla da se objasni i time da je sistem za snimanje netačan.

3) Lokacija

Snimak je načinjen u Travničkoj ulici, što je na skoro kilometar udaljenosti od kluba "Gotik" i Beton hale. Kako bi i zašto Periš prešao taj put, zasad je misterija.

Devojka u belom

Sve ove nelogičnosti mogla bi da reši osoba u belom, najverovatnije devojka, koja je snimljena kako trči pored mladića u crnom. Otkrićem njegovog/njenog identiteta znalo bi se da li je na ovom snimku zaista Matej Periš i kako njegovo ponašanje korelira sa ostalim snimcima u noći između 30. i 31. decembra.

Svako ko ima bilo kakvu informaciju o nestalom mladiću moli se da o tome obavesti MUP Srbije ili da se javi na broj telefona koji je porodica navela kao kontakt: +38598432700.