AKTUELNO

Mreža za opasnost Srbije objavila je prve snimke potrage za Splićaninom Matejom Perišem.

Dobrovoljci koji su istrenirani za delovanje u nesrećama i vandrednim situacijama priključili su se potrazi za nestalim Splićaninom Matejom Perišem.

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva

Na slikama vidimo kako se spuštaju i pokušavaju među šibljem uz obalu da pronađu bilo kakav trag od Mateja.

Da se podsetimo poslednji put je viđen u klubu "Gotik", gde se veselio s društvom, nakon čega se odvojio od njih i nestao. Nestanak Splićanina uzburkao je region, a istraga još uvek nije dala rezultate.

Video: Instagram.com/192.rs

Kako su njegovi prijatelji kazali u razgovoru za medije, njih sedmoro najpre su otišli na večeru, a onda u klub. U jednom momentu društvo je shvatilo da Mateja već neko vreme nema, a na izlazu iz kluba - da je njegova jakna ostala u garderobi.

O nestanku Mateja Periša ubrzo su se pojavile mnoge teorije, šta je s njim moglo da se desi, gde je, i da li je još uvek živ?

Jedna od njih je i ta da je Matej Periš skočio u reku i nesrećnim slučajem se utopio, međutim, njegovi prijatelji u to ne veruju, s obzirom na to da je ograda u tom delu šetalilšta kod Beton hale prilično visoka.

Međutim, Matej Periš je pokazivao sklonost ka skakanju sa litice i bio veoma vešt plivač, što pokazuju objave na njegovom Instagram profilu.