AKTUELNO

Snimci sa nadzornih kamera otkrivaju kretanje nestalog mladića.

Potraga za Matejom Perišom (27) iz Splita, koji je došao za novogodišnje praznike s društvom u Beograd, nestao je u noći između 30. i 31. decembra i dalje se intezivno nastavlja, a večeras su se pojavili snimci nastali kobne večeri na kojima se vidi mladić koji opisom podseća na nestalog Splićanina kako trči po gradu, pa ulazi u Savu!

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva

Četvrtog dana danonoćne potrage za Perišem, pojavili su se snimci momka koji je više od sat vremena trčao Beogradom. Mladić koji odgovara opisu imao je crnu majicu kratkih rukava, farmerke i patike. Na početku video-zapisa može se videti kako mladić trči Karađorđevom ulicom, pa zatim ide na Savsku promenadu gde je snimljen oko 1.47 sati gde trči ka Beogradu na vodi.

U narednih nekoliko snimaka koji su skinuti sa nadzornih kamera vidi se kako mladić nakon toga u Karađorđevoj ulici ispod Brankovog mosta na raskrsnici zaustavlja taksi vozilo i pokušava da uđe u auto. Na snimku se može primetiti kako on pokušava da otvori vrata taksija, ali su ona zaključana, pa se ne zna da li je taksista bio zauzet ili nije hteo da ga primi.

Video: TV Pink Printscreen

Nakon toga mladić i dalje nastavlja da trči i prema snimcima koji su nastali u 2.51 sat može se videti kako ulazi u vodu. Na sledećem snimku vidi se kako neko ili nešto pliva ili pluta Savom koja je izuzetno brza.

Foto: Pink.rs, Google Maps, Foto/Printscreen

PET KLJUČNIH TAČAKA:

1. Periš sa društvom slavi u klubu "Gotik"

2. Izlazi iz lokala i počinje da trči Karađorđevom

3. Kod Brankovog mosta pokušava da uđe u taksi

4. Nastavlja da trči Travničkom ulicom

5. Na Savapromenadi mladić ulazi u Savu i pliva

- Prema rečima ispitanih svedoka, očevidaca i taksista, mladića niko nije jurio, već je navodno izgledao kao da je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - kaže izvor iz istrage i dodaje:

Po ulasku u reku, navodno je prvo plivao leđno, a onda se okrenuo i nastavio da pliva prsno što se vidi na jednom od snimaka. Podsetimo, prijatelji Mateja Periša prijavili su njegov nestanak 31. decembra, rekavši da ga nema od 2.30. Kako su pojasnili, bili su u klubu Gotik, a njihov drug je otišao da prošeta i više se nije vratio.

Video: Instagram.com/192.rs

Foto: Privatna arhiva, Pink.rs, Twitter.com

#Matej Periš