AKTUELNO

Sakupljači sekundarnih sirovina koji su pronašli leš ne mogu da se oporave od šoka.

Suzana M. (33) iz Vrbasa uhapšena je juče po podne zbog sumnje da je prošle srede ubila svoju bebu odmah posle porođaja, a potom je bacila u kontejner.

Leš novorođenčeta juče ujutro su na deponiji u Vrbasu slučajno našli skupljači sekundarnih sirovina, nakon čega su pozvali policiju. Istragom je ubrzo utvrđeno ko je čedomorka, i Suzana je privedena.

Tražila lekarsku pomoć

Izvor iz istrage kaže da Suzana već ima petoro dece, a šesti put se porodila u sredu u porodičnoj kući.

- Beba je, kako sumnjaju u tužilaštvu, ubijena odmah po rođenju. Suzana je u petak tražila pomoć u vrbaskoj bolnici, na odeljenju ginekologije. Ona je tad pregledana, ali je ubrzo na sopstveni zahtev napustila bolnicu - objašnjava naš izvor.

Nakon što je pronađen bebin leš, istraga je ubrzo ukazala na Suzanu, jer su ginekolozi koji su je pregledali konstatovali da se nedavno porodila i o tome su obavestili policiju.

- Suzana se u policiji pravdala da joj je beba prilikom porođaja ispala i da je tako preminula. Potom je, kako je rekla, bebin leš umotala u ćebe i stavila u orman. Dva dana kasnije, u petak, ona ili njen muž bacili su u kontejner bebin leš, koji je juče nađen na deponiji - kaže naš sagovornik.

Dejan Golub, sakupljač sekundarnih sirovina koji je pronašao leš novorođenčeta, kaže da je prizor bio užasan.

Foto: Pixabay.com

- Sa kolegama sam na deponiji čekao kamion da dotera đubre i krenuo sam da premećem po njemu. U jednom trenutku nešto se skotrljalo sa vrha gomile pravo meni pod noge. Izgledalo je kao lutka, ali kad sam malo bolje pogledao, video sam malu, mrtvu, modru bebu - priča šokirani Dejan.

U prvi mah, kaže, odskočio je i uhvatio se za glavu.

Preti joj do pet godina robije

Ukoliko se na sudu dokaže da je Suzana M. ubila svoju bebu odmah nakon porođaja, preti joj kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

- Od šoka nisam znao šta da radim, kako da se ponašam. Kada sam se malo pribrao pozvao sam kolege, a onda je došao i portir. Beba je do pola tela bila umotana u ćebence... Ma jezivo! Kod kuće imam dva deteta od četiri i dve godine, a treće je na putu, užasno me je potreslo sve to - objašnjava on.

Dejanove kolege su pozvale policiju i Hitnu pomoć, ali lekar je mogao samo da konstatuje smrt novorođenčeta.

Ljubo Puškaš, portir sa vrbaske gradske deponije, kaže da taj prizor neće zaboraviti do kraja života.

- Telo poplavelo, naduveno, šta da vam kažem... Duša me je zabolela kad sam ga ugledao. Dečačić maleni... Kakva je to majka, što ga je rađala ako nije htela da mu pruži bilo kakvu šansu za život - priča Ljubo.

#Beba

#Ubistvo

#Vrbas

'