AKTUELNO

Detektiv Uglješa Grgur smatra da je nestali mladić Matej Periš (27) iz Splita nastadao kad je upao u Savu i da je posredi nesrećan slučaj.

Grgur navodi da će biti izuzetno teško da Mateja pronađu pošto je istraga ušla već u šesti dan.

- Videli smo da trči izgubljen, dezorijentisan, verovatno je pod dejstvom alkohola i ko zna kakvih opijata. Nije znao ni gde se nalazi, ni gde ide, a stručno gledano vodi se kao nestalo lice dok ga ne pronađu - rekao je Grgur.

Detektiv smatra da nema elemenata krivičnog dela, a ne deluje ni da je posredi pokušaj samoubistva nego, kako navodi, čist nesrećan slučaj.

- Listing iz telefona ne može da pomogne policiji. Momak je prvi put u gradu, nije imao neprijatelje, jednostavno, to je nesrećan slučaj. Ne vidim ovde ništa sporno. Suština je da je najverovatnije upao u vodu, a u 90 odsto slučajeva pronađe se telo utopljenika - rekao je Grgur.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Taksista na koga je naleteo Periš takođe prema Grgurovim rečima ne može doprineti istrazi.

- Treba pogledati istini u oči. Da je živ policija bi ga našla na toj lokaciji. Javio bi se. Nije došao u Beograd da bi bežao i krio se. Ovo se završilo tragično po njega - dodao je Grgur.

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija danima pretražuje Savu i Dunav jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.

Autor:

#Matej Periš