AKTUELNO

Srpska policija je rešila misteriju devojke u belom koja se pojavljuje na famoznom snimku koji je nadzorna kamera snimila u noći nestanka mladog Splićanina Mateja Periša, u noći između 30. i 31. decembra.

Na ovom zbunjujućem snimku najpre se nazire mladić u majici sa kratkim rukavima i, najverovatnije, belim patikama, kako trči iz smera kružnog toka, kod zgrade Geozavoda, ka autoperionici u Travničkoj.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Samo nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u kontrasmeru, od autoperionice ka Geozavodu, trče mladić sličnog izgleda, u majici kratkih rukava ali sa crnim patikama belog đona, i devojka obučena u nešto nalik beloj jakni, bundi ili džemperu.

Foto: Foto/MUP RH, Privatna arhiva, Tanjug/Tara Radovanović

Kako "Blic" nezvanično saznaje, policijskom istragom je utvrđeno da se radi o dva različita mladića - jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimka, u belim patikama, a drugi je njegov svojevrsni "dvojnik", mladić koji je te decembarske noći takođe nosio samo crnu majicu sa kratkim rukavima, ali crne patike sa belim đonom.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Izvor "Blica" objašnjava da je utvrđeno da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u belom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.

Video: TV Pink Printscreen

Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti - kaže sagovornik "Blica".

Dodatnu zabunu je ranije unosila činjenica da se u trenutku objavljivanja ovog snimka mislilo da je Periš u noći nestanka nosio crne patike sa belim đonom, jer su tako prijavili njegovi prijatelji koje su se kobne noći s njim zabavljali u klubu "Gotik" u Beton hali.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović, Tanjug

Ipak, Matejev otac Nenad je kasnije van svake sumnje potvrdio da je njegov sin u noći nestanka nosio bele patike, što se na drugim snimcima mnogo jasnije i vidi.