AKTUELNO

Potraga za Matejem Perišom ušla je u osmi dan. Policija danima pretražuje Savu i Dunav sa okolinom, ali za sada nema nikakvih informacija o nestalom mladiću.

Svi Splićani su saglasni u tome da je Matej dobar momak. U domu Mateja Periša je, kako piše Kurir, veoma tužna atmosfera. Kako se dodaje, kažu da ništa nije ukazivalo da će Matej nestati.

Foto: FACEBOOK.COM/Pixabay.com/

Matejevi baka i deka su, tokom razgovora sa novinarima, zaplakali. Baka i deka su rekli kako je njihov unuk bio pri zdravoj pameti i da nikada ne bi dozvolio da oni pate.

Matejeva majka se prema njegovim rečima za sada najbolje drži dok je situacija u Splitu dramatična.

- Njegova majka se najbolje drži. Odlazi na mise i molitve. Obilazi splitske katedrale i veruje da će Mateja pronaći živog. Mnogo ljudi se okuplja u splitskim katedralama, molitva je pojačana, zvone zvona na svakih sat vremena. Situacija u Splitu je dramatična. Svi očekuju nove vesti iz Beograda. Majka i dalje gaji nade da će joj naći sina i da će se on pojaviti živ - preneo je Kurir.

Foto: MUP RH, PRIVATNA ARHIVA/Pixabay.com/Pink.rs/S. Kuvekalović

Matej Periš (27) iz Splita, podsetimo, nestao je u noći između 30. i 31. decembra nakon izlaska iz beogradskog kluba "Gotik" kad mu se izgubio svaki trag.

Policija, uključujući i ronioce Žandarmerije, danima pretražuje Savu i Dunav i okolinu jer se na snimcima nadzornih kamera vidi da je nakon izlaska iz kluba u jednom momentu sišao niz stepenice na keju i to navodno sa namerom da obavi nuždu.

Pojavili su se i brojni snimci na kojima se Matej vidi kako u noći nestanka trči okolnim ulicama. Pojavio se i snimak na kome se nepoznata osoba vidi kako otprilike u to vreme pliva Savom, ali za sada nema potvrde da je u pitanju nestali Splićanin.