AKTUELNO

Danas je osmi dan potrage za Matejem Perišem, momkom iz Splita koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra 2020. godine.

Matej je u glavni grad Srbije došao sa prijateljima kako bi proslavili doček Nove godine. Tokom noći izašao je iz kluba "Gotik", snimljen je kako u majici trči ulicama prestonice, zaustavlja taksistu, a onda mu se gubi svaki trag.

Foto: Facebook.com

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Novinar TV Pink Mladen Mijatović večeras je u "Nacionalnom dnevniku" rekao da je potraga nastavljena jutros u 7 sati, a da Matej još uvek nije pronađen, posle osam dana. Zvanično, Matejevi prijatelji prijavili su nestanak i od tog momenta svi resursi MUP-a angažovani su kako bi se mladić pronašao.

Foto: TV Pink Printscreen

Danas se pretraživao Dunav, od ušća, nizvodno uz levu i desnu obalu Dunava i radila se pretraga preko teritorije Starog grada, Palilule, Grocke, pa sve do Smedereva. Rađena je i pretraga uz obalu koja obuhvata PU Pančevo, do granice PU Smederevo. Matej nije u reci, dodao je Mijatović, kao i da su policajci kontrolisali priobalje.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Potraga je počela jutros u 7 sati. Za sada, pripadnici MUP-a, nisu pronašli državljanina Hrvatske. Matej nije pronađen, nije u reci! Ova potraga će biti nastavljena i narednih dana, kako saznajemo, bez obzira na nepovoljne vremenske uslove koji su najavljeni za ovaj deo Srbije - rekao je Mijatović između ostalog u svom uključenju.

Mijatović je rekao da, ukoliko se telo čovek nalazi u vodi, ispliva nakon 15 dana u prvom roku, pod uslovom da se prethodno nije negde zakačilo. Celo uključenje pogledajte u nastavku: