AKTUELNO

Danko Čorbić (33) iz Aranđelovca, radnik u fabrici "Univerzum ciglana" u tom gradu, nastradao je juče na radnom mestu kad ga je uhvatila drobilica, uvukla u mašinu i samlela!

Aranđelovac je zavijen u crno zbog jezive tragedije kakva se ne pamti u ovom mestu.

Radnici fabrike "Univerzum ciglana", koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, od šoka i tuge jedva su smogli snage da objasne kako je Čorbić nastradao.

- Danko je prišao mašini, takozvanoj drobilici, kako bi je očistio, ali je nije ugasio. Video sam da je iskočila sklopka a do toga dođe kada trpi veliki pritisak i otežano radi mašina, uglavnom kada zaglavi zemlja u tzv. vilama. Otišao sam da vidim šta se dešava i zatekao Danka zaglavljenog među vilama, vikao sam ga ali nije reagovao, krv je bila na sve strane. Umro je na licu mesta nije mu bilo spasa iako smo svi želeli da mu pomognemo i da ga spasimo - priča očajni kolega nastradalog Danka.

Kako su objasnili radnici, postoje stepenice koje vode iznad tzv. vila gde je zaposlenima dozvoljeno da se popnu i da odglave ukoliko dođe do zaglavljivanja i privremenog zastoja u radu mašine.

Sumnja se da se mladić okliznuo ili da su ga vile zakačile pa da je tako došlo do tragedije.

Foto: Pink.rs/A.Aras

Inače, tridesetrogodišnji mladić bio je veren i imao je mnogo planova za budućnost.

Međutim, kako Informer saznaje, Čorbić nikada ranije nije ni radio na drobilici, pa nije jasno zašto joj se približavao i zašto je hteo da je očisti.

- Kako je utvrđeno istragom, Danko je u fabrici bio zaposlen kao vozač utovarivača. Biće saslušani i radnici i rukovodioci da bi se utvrdile sve okolnosti tragedije, ali i da se razjasni zašto je Čorbić uopšte prilazio opasnoj mašini - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Prijatelji u suzama

Dankovi prijatelji su kroz suze pričali o njemu i prisećali se zajedničkih susreta i druženja.

- Moj brat, moj drug, moj školski drug iz klupe, nema ga više... Velika tragedija, ne znam šta da kažem, otišao je na posao i mašina ga je progutala... Svi smo u šoku - ispričao je Dankov dugogodišnji prijatelj Milan.

On dodaje da je Čorbić bio strastveni lovac i ljubitelj prirode.

- Danko je voleo prirodu, lov, druženje... Imao je dva psa, koja je obožavao, maltene se nije razdvajao od njih... Život je bio pred njim, trebalo je da stvara porodicu, da se raduje svakom novom danu, a završio je na tako strašan način... Ovo je velika nepravda i velika tuga - istakao je Milan, koji je sa Dankom često išao u lov.

Iz fabrike "Univerzum ciglana" se nisu oglašavali povodom strašne tragedije. Reč je o jednom od većih fabričkih pogona u gradu pod Bukuljom, koji je posle nekoliko privatizacija od 2003. godine unapredio i pojačao proizvodnju i trenutno uspešno posluje.