AKTUELNO

Kako su izjavili, oni samo žele pravdu, ali još nisu sigurni kako je došlo do tuče i šta se tačno dogodilo.

Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

Foto: Printscreen Youtube

U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca Džil i Fil Henderson nisu imenovali srpske državljane kao počinioce zločina, ali je novinarka američke televizijske mreže Si-Bi-Es Gejl King, koja je vodila intervju, navela da je njihov najmlađi sin ubijen posle svađe "u jednom srpskom baru", kao i da je jedna devojka u izjavi policiji rekla da je svađa otpočela kada je ona zatražila selfi sa Hendersonom, nakon čega je jedan Srbin zapitao: "Zašto razgovaraš sa crncem"? i udario Hendersona u lice.

Pročitajte još: DETALJI INCIDENTA NA ZAKINTOSU: HEDERSON PUNOM FLAŠOM GAĐAO DUŠANA RANKOVIĆA, a onda...

Roditelji Hendersona, međutim, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.

Foto: Printscreen Youtube

- Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca - rekla je za Si-Bi-Es njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili "samo nešto što je izmaklo kontroli".

Pročitajte još: SELFI NIJE RAZLOG TUČE NA ZAKINTOSU?! Evo šta se ZAPRAVO dogodilo, i pokrenulo SUKOB

Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

- Nadala sam se da su pronašli njegov novčanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali - rekla je Džil Henderson.

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog "klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima".

- Samo želimo pravdu za Bakarija - izjavila je njegova majka.

#Istraga

#Policija

#Ubistvo

#Zakintos

'