AKTUELNO

Suđenje Olgici Markanović, optuženoj za nadrilekarstvo, odloženo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog nedolaska drugookrivljene Jasmine Tasić.

Advokat Zoran Jakovljević, branilac Tasićeve, izjavio je da ona nije mogla da dođe na sud jer se nedavno porodila i ima zdravstvenih tegoba.

Advokat Borivoje Borović zatražio je da se njegovoj klijentkinji Olgici Markanović kućni pritvor, zameni blažom merom, odnoso zabranom napuštanja mesta prebivališta. Borović je istakao da šest meseci nije počelo suđenje, a da se njegovoj branjenici uskraćuje pravo da odgaja maloletno dete na pravilan način.

Sama Olgica je izjavila da su joj dva sata malo da izvede dete od pet godina u igraonicu ili negde drugde, te je zamolila za produžetak vremena za boravak van kuće.

Sud je odbio zahtev da se Markanovićevoj ukine kućni pritvor, a Boroviću naložio da dostavi pismeno objašnjenje za produženje boravka van kućnog pritvora.

Inače, tužilac je danas izjavio da ima još nekoliko ostećenih da sasluša, a da to nije do sada mogao da učini jer su se nalazile u inostranstvu. Zbog toga je protestovala odbrana, a Borović kaže da je postupak fingiran, a svedoci lažni.

Suđenje se nastavlja 7. aprila.

Autor: