AKTUELNO

Zločin u Lazarevcu kakav se ne pamti.

Jasmina S. (44) iz Lazarevca, majka četvoro dece, brutalno je ubila supruga Sinišu (42) na spavanju i deset dana držala telo u stanu, a potom je pokušala da presudi sebi prerezavši vrat. Ona je potom polivala telo nesrećnog Siniše omekšivačem, sonom kiselinom i kućnom hemijom! Kako saznajemo, ovaj zločin dogodio se najverovatnije zbog ljubomore.

Jasmina je pre pokušaja samoubistva ostavila oproštajno pismo, koje su pronašla njihova deca (9), (8) i (6), dok najstariji sin (21) nije bio kod kuće. Mališani, koji su sve vreme živeli u stanu s majkom i mrtvim ocem, prekjuče su otišli kod komšije i rekli mu da se mama ubila.

Horor u stanu

- Dečica su u suzama došla kod komšije, pružila mu pismo i rekla: "Mama se ubila, a tata je u bolnici." Šokirani čovek je pogledao pismo na čijoj je poleđini pisalo: "Voli vas mama, budite dobri i hrabri". Čovek se sledio u sekundi i dečici rekao da nema naočare, te da će pismo pogledati njegov drug, a on će s njima otići do stana da uzmu igračke - priča naš izvor iz istrage:

- Kad su došli u stan, dozivao je Jasminu i Sinišu, ali odgovora nije bilo. Onda je pokušao da otvori vrata dnevne sobe, međutim, Jasmina je pala pored njih i nogama ih zaglavila. Tada je pozvao policiju.

Kupovala svaki dan kućnu hemiju

U lokalnoj prodavnici potvrđeno je da je Jasmina poslednjih dana dolazila i kupovala hemiju. - Obavljala je uobičajenu kupovinu, između ostalog, kupovala je i sredstvo za čišćenje i deterdžente. Ponašala se normalno, kao da je sve sasvim u redu, nije odavala utisak da ima probleme. Nekad je bila nasmejana, nekad ne, kao i inače - pričaju i dodaju da su šokirani informacijom da je komšinica presudila mužu i držala njegovo telo u stanu. Kako mediji saznaju iz istrage, Jasmina je svaki dan kupovala omekšivač. - U jednom momentu, pošto je kupila više flaša omekšivača, rekla je prodavačici: "Ženo, ovi omekšivači su odlični, svi jako i lepo mirišu, moram da kupim sve vrste da vidim koja mi se najviše sviđa" - kaže izvor.

Kako navodi, policajci su u stanu zatekli scenu kao iz horor filmova.

- Siniša je mrtav ležao u krevetu u dnevnoj sobi, a Jasmina je bila na podu, u lokvi krvi i bez svesti. Hitna pomoć ju je prevezla u Urgentni centar u Beogradu, gde se u jednom momentu probudila i rekla da je muža ubila pre sedam ili 10 dana. Na ženi su bila vidljiva dva uboda nožem u vrat, a čovek je izboden sedam ili osam puta - priča izvor.

Tragovi krvi

Iz stana porodice osećao se miris kiseline, a inspektori su utvrdili da je Jasmina S. danima zalivala leš supruga raznom kućnom hemijom - izuzetno jakim sredstvom za pranje kupatila, ali i omekšivačima i tečnim praškovima.

- Jasmina je očigledno htela da ukloni tragove zločina, pa je stan od krvi oprala kiselinama, ali je htela i da spreči da se oseti miris truljenja tela njenog supruga. Ona je u lokalnoj prodavnici, kako je utvrđeno, kupovala velike količine kućne hemije - objašnjava izvor iz istrage i dodaje da se pretpostavlja da je Jasmina telo muža držala u stanu dok ne smisli kako će ga se otarasiti.

Prevara

Po dolasku ekipe za uviđaj u zgradu je stigao i Jasminin sin iz prvog braka.

- On se potresao, ali je bio potpuno razuman. Dečak i devojčice su za vreme uviđaja bili kod komšije, crtali su, a onda su došli i radnici Centra za socijalni rad, koji su sa sinom razgovarali o daljim koracima u vezi s mališanima - priča izvor.

Motiv zločina za sada nije utvrđen, ali se pominje mogućnost da je Jasmina Sinišu uhvatila u prevari.

- Zbog toga je pobesnela i odlučila da mu presudi, i to dok je spavao. Inače, ona je bila poznata po problematičnom ponašanju, često je u javnosti pravila razne scene - kaže sagovornik.