AKTUELNO

Pomoćnik komandanta Posebne jedinice policije "Policijska brigada" potpukovnik Dragan Selaković izjavio je danas da je u toku kontradiverzioni pregled aviona Er Srbije na liniji za Moskvu u kome je navodno podmetnuta bomba, a da će kasnije biti utvrđivano šta je pozadina dojave.

- Vreme će pokazati šta je iza svega toga. Naše je da radimo i utvrdimo da li je to istina ili laž - rekao je Selaković za Tanjug.

On je naveo da procedura u slučajevima dojave o podmetnutoj bombi u vazduhoplovu podrazumeva najpre da se avion bezbedno prizemlji, a potom sledi evakuacija putnika sa ličnim prtljagom, potom pražnjenje bunkera sa sotalim prtljagom i na kraju pregled aviona koje MUP-ovi specijalisti obavljaju u prisustvu posade aviona.

Selaković je rekao da se u tu svrhu koriste različita sredstva, uključujući robote koji služe da dopru do manje pristupačnih delova aviona.

- Jako nam je bitno da svi ostanu prisebni i prizemlje letelicu da bismo mogli da obavimo pregled. MUP u svom sastavu ima više službi različitih namena. Sada je u toku kontradiverzioni pregled, a kasnije će se utvrditi šta je pozadina svega toga - rekao je Selaković.

On je istakao da je visok procenat otkrivanja onih koji lažno prijavljuju podmetanje bombe i da postoje načini da se provere i poslednji slučajevi lažnih prijava podmetanje bombi u avione Er Srbije.