AKTUELNO

Darku Šariću rano jutros određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je bio organizator kriminalne grupe, posle čega mu je skinuta nanogica koja mu je odlukom istog suda bila stavljena u decembru prošle godine.

- Darko Šarić je 24. decembra 2021. iz pritvor u kom je bio od marta 2014. kada se predao srpskom pravosuđu, prebačen u kućni pritvor sa nanogicom. Kada je uhapšen, nanogica mu nije odmah skinuta, jer je zakonski i dalje bio u kućnom pritvoru - objašnjava sagovornik Kurira.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, E-Stock/Časlav Vukojičić

Prema njegovim rečima, nanogica mu je skinuta tek pošto je jutros sudija za prethodni postupak doneo odluku da mu odredi pritvor.

U sličnoj situaciji je bio i navijač Uroš Mišić, koji se sada preziva Radovanović. - Mišić je u kućnom pritvoru sa nanogicom bio sedam meseci, ali mu je ona jutros skinuta pošto mu je određen klasičan pritvor - dodaje on.

Međutim, Mišićev branilac, advokat Nikola Dumnić kaže za Kurir da je iznenađen ovakvom odlukom, s obzirom na to da je za isto krivično delo zbog kog je do sada bio u kućnom pritvoru prebačen u pritvor.

Podsetimo, Mišić se sumnjičio za izazivanje opšte opasnosti, odnosno za stavljanje bombe na automobil Gorana Nikolaševića u Valjevu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash.com, Facebook.com/Uroš Mišić

- Smatram da je odluka da mu bude određen pritvor nonsens, s obzirom da je od septembra zbog istog događaja bio u kućnom pritvoru i to pošto je dobrovoljno pristupio u Više tužilaštvo u Valjevu koje je vodilo istragu o tom predmetu - kaže Dumnić i najavljuje da će se žaliti na odluku sudije za prethodni postupak da Urošu Mišiću odredi pritvor.

Mišič je, kako se saznaje, na saslušanju negirao da je učestvovao u postavljanju eksplozivne naprave ali nije iznosio detaljnu odbranu.

Među uhapšenima je i dugogodišnji Šarićev branilac, advokat Dejan Lazarević.