AKTUELNO

Čak četiri dojave bombi "odjeknule" su danas u poslednjih sat vremena - i to tri u najprometnijim tržnim centrima u Beogradu i jedna u Nišu.

Tržni centri "Galerija" i "Rajićeva" i "Merkator" evakuisani su danas zbog dojava o bombi, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Tržni centar Galerija evakuisan je oko 14 sati, a odmah zatim počela je i evakuacija posetilaca iz TC Rajićeva.

Kontradiverzione ekipe su na terenu i pretražuju objekte. Kako saznajemo, hitna evakuacija je naređena zbog dojave o bombi.

Posetici su otišli, ali sat vremena od evakuacije svi zaposleni u TC Galeriji stoje ispered ovog tržnog centra.

Obezbeđenje u Galeriji govori ljudima da se sklone dalje od ulaza, odnosno da pređu na drugu stranu ulice, javlja naš reporter sa lica mesta.

Ispred "Galerije" se nalaze četiri policijska vozila i jedan saobraćajac koji ne dovzoljava da se uđe u ovaj tržni centar.

Evakuacija tržnog centra u Nišu

Oko 14 časova prijavljeno je anonimno da je postavljena bomba u TC Delta planet na Bulevaru Nemanjića u Nišu nakon čega je tržni centra evakuisan, a ekipe protivdiverzioe zaštite su na terenu i vrše proveru.

Prema nezvaničnim saznanjima anonimna dojava upućena je mejlom Delta planetu, a takođe je upućen anoniman poziv niškoj polici.

Kako javlja naš reporter sa lica mestu policija pokušava da spreči ljude da uđu u tržni centar, a evakuacija je još u toku i pretpostavlja se da će potrajati još neko vreme zbog veličine samog objekta.