AKTUELNO

Porodica nije mogla da veruje šta se dogodilo.

Preminula Ljubica P. (80) greškom je kremirana, jer je njeno telo zamenjeno sa njenom osam godina starijom imenjakinjom.

Njena porodica došla  je u mrtvačnicu kako bi preuzeli telo kada su šokirani saznali šta se desilo. Međutim, tek onda nastaje pravi haos. Ljubičinog zeta su najpre ubeđivali da to jeste njegova tašta i kako se on zbunio.

- Došao sam rano ujutru do mrtvačnice i doneo stvari da je obuku i stave u sanduk. Kad je sve to bilo gotovo pogledao sam pokojnicu, ali to nije bila moja tašta. Znam kako ona izgleda- priča on i dodaje da je na kraju o svemu obavestio policiju.

A onda je klupko počelo da se odmotava. Ustanovljeno je da je greška nastala kada je neko iz privatne agencije došao da prepozna stariju Ljubicu P.

I tu agonija porodice ne prestaje. Kao "razumno" rešenje, iz ove pogrebne ustanove porodici su ponudili da će im dati urnu koju mogu smestiti u kovčeg i tako obaviti sahranu.

- Ponudili su mi da sahranimo prazan sanduk sa urnom iako nisam bio siguran da je to pepeo moje tašte. Strašno- ogorčeno priča ovaj ogorčeni čovek.

- Nisam pristao. Pitam se kako bi reagovala moja supruga, da je bila ovde i doživela da vidi da nam umesto njene majke, predaju telo žene koju i ne poznajemo- završava svoju ispovest i dodaje da će ostaviti nadležnima da reše ko je odgovoran za ovu strašnu grešku.

Iz pogrebnog preduzeća su ovim povodom izrazili žaljenje zbog svega što se desilo, prihvatili da snose sve troškove, kao i da će sprovesti rigoroznu kontrolu kako bi se ovakvi događaji ubuduće sprečili.

Pink.rs

#Greška

#Sahrana

'