AKTUELNO

Kako navode italijanski mediji, Srbin je napao policajca i počeo da beži.

Laslo Radosavljević (31), muškarac iz Srbije, uhapšen je u mestu Agriđento na Siciliji zbog sumnje da je u nekoliko navrata krao bakarne kablove. Karabinijeri su nakon pretresa njegove kuće pronašli i 150 grama ukradenog zlatnog nakita, ali i otkrili da je Srbin još 2014. godine osuđivan zbog krađe.

Policija je nakon više prijava stanovnika Agriđenta, i to četvrti u kojoj mahom žive rumunski državljani, sprovela pojačanu kontrolu, prilikom koje su zatekli u krađi Srbina bez stalnog prebivališta, koji se predstavljao kao Lukan Laslo, i koji je opiravši se hapšenju pokušao da pobegne karabinijerima.

Nakon kraće jurnjave, policajci su ga priveli u stanicu. Proverom u bazi podataka utvrđeno je da je uhapšeni Srbin 2014. godine bio osuđen na 11 meseci zatvora zbog krađe i da je raspisana poternica.

Nakon pretresa kuće u kojoj se krio Laslo Radosavljević, a u kojoj živi 20-godišnja Rumunka nađeno je i 150 grama zlata.

Među zlatom bile su i burme ugraviranim imenom jedne italijanke iz Agriđenta, kao i njenim i datumom venčanja, zbog čega je policajcima bilo jasno da je prstenje ukradeno, navodi lokalni list.

S. P.

#Hapšenje

#Italija

#Krađa

'