AKTUELNO

Splićanin Matej Periš, čije telo je pronađeno na Adi Huji 18. maja, biće sahranjen sutra na groblju Lovrinac u rodnom Splitu.

Porodica tragično nastradalog Periša nešto uoči sahrane započeće žalovanje, a nakon toga je planirana i misa u njegovu čast koja će se održati na Neslanovcu u crkvi Svetog Marka.

Na istom mestu na kom će Matej biti sahranjen sutra, sahranjen je i njegov najbolji prijatelj Ivor Alunić koji je takođe tragično izgubio život na motoru. Ivor je poginuo samo nekoliko meseci pre nestanka Mateja Periša, a prema pisanjima medija, sam Matej prisustvovao je tom tragičnom događaju.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Podsetimo, otac Mateja Periša, Nenad Periš, tokom jučerašnjeg dana zahvalio se svima na podršci koju su mu pružali tokom svih ovih pet meseci, te uputio molbu medijima, ali i javnosti, da sahrana njegovog sina bude tiha i u krugu najbliže porodice i prijatelja.

On je ovom prilikom zamolio javnost da pokaže razumevanje za ove molbe kako bi se intimno i lično oprostili od člana svoje porodice.

- Poštovani novinari i snimatelji još jednom vam se zahvaljujem na suosjećanju i korektnom praćenju ovog slučaja, ali vas još jednom molim da zbog iznimno teških trenutaka za mene i moju obitelj se suzdržite od bilo kakve medijske pozornosti sahrane našeg Mateja, te događaja uz sahranu. Znam da ćete shvatiti moju molbu te vam se zbog toga u svoje ime i u ime svoje obitelji zahvaljujem. Nenad Periš - napisao je on u pomenutoj poruci.