AKTUELNO

Telo Slavice Kostić (37) i dalje se nalazi u mrtvačnici u Trstu zbog komplikovane birokratije.

Problem je nastao zbog toga što istražni organi još uvek nisu utvrdili gde je Slavica ubijena u Italiji - gde je živela, ili u Sloveniji, gde je pronađeno njeno telo. Zbrku oko transporta Slavičinog tela napravio je Dragoslav Kostić, koji je osumnjičen za ubistvo.

Slavičin nestanak prijavljen je 24. aprila u Trstu, a njeno telo nađeno je u junu u kamenolomu u Kreplju, na samoj granici Italije i Slovenije. Njena porodica je više puta upućivala apele italijanskom pravosuđu za dopremanje posmrtnih ostataka u Kučevo, a odobrenje za to je izdato još u julu.

Telo nije dopremljeno zbog komplikovane papirologije, jer je Dragoslav tokom istrage rekao da ju je ubio u njihovoj kući u Trstu, a onda je promenio priču i kazao da ju je ubio u Sloveniji, gde je telo i nađeno. Prema tome, i dalje se ne zna koja država treba da izda posmrtni pasoš.

-Teško mi je, ali nemam kud. Moram da čekam i da budem jaka. Dragoslav nije normalan čovek. Nije mu bilo dovoljno što me je ostavio bez deteta, nego sada zbog njega ne može ni da počiva u miru, već njeno telo stoji zamrznuto u hladnjači.Da znam gde joj je grob, da odem da joj zapalim sveću. Volela bih da mogu da se iskukam i isplačem kraj nje - kaže Slavičina majka.

S.M.

#Italija

#Slavica Kostić

#Ubistvo

'