AKTUELNO

Taksista P. M. (43), za kojeg se sumnja da je u subotu, rano izjutra, svojim automobilom marke "sitroen" punom brzinom "pokosio" pešaka Slobodana Lukića (34) na Pančevačkom mostu, zadavši mu teške povrede od kojih je ovaj preminuo, biće danas priveden na saslušanje u nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Takođe, postupajući zamenik tužioca naložio je da se od okrivljenog uzme krv na analizu i izvrše i druge pretrage kojima bi se utvrdilo da li je, eventualno, kobnog dana, odnosno noći kada se dogodila nesreća, konzumirao neka opojna sredstva.

Ova nesreća se dogodila u subotu oko jedan sat po ponoći, na Pančevačkom mostu u Beogradu, kada je kako se sumnja, P. M. oborio pešaka, koji je od siline udarca odbačen preko metalne ograde, a zatim pao na betonsku površinu i metalni krov firme ispod mosta.

Vozač "sitroena" pobegao je sa lica mesta, ne pruživši povređenom S. L. pomoć, ali je već nekoliko sati kasnije, identifikovan. U pratnji advokata, došao je u policijsku stanicu.

Prema tvrdnjama očevidaca, koji su kobne noći saslušani od strane policije, odnosno nadležnog Tužilaštva, prizor na "Pančevcu" bio je jeziv, a jedan od njih tvrdi da je "krvi bilo svuda".

Istraga bi trebalo da utvrdi i šta je prethodilo saobraćajnoj nesreći i navodnoj svađi dvoje mladih žitelja naselja ispod Pančevačkog mosta. Prema jednoj verziji priče, S. L. se posvađao sa svojom emotivnom partnerkom koja je pretila da će ga ostaviti. Druga verzija priče pak kaže da je njihova svađa bila zbog para koje mu je svojevremeno pozajmila. Navodno, oboje su bili u alkoholisanom stanju.

Kako god, nezadovoljna ishodom, žena je odlučila da se ubije. Nakon prepirke sa S. L. veoma ljuta, popela se na most i zapretila da će skočiti dole. Za njom je krenuo jedan rođak i komšija, ali i S. L. Dok je trčao preko kolovoza van pešačkog prelaza za ženom, na njega je naleteo "sitroen" punim gasom.

Vozio preko mosta prebrzo?

Šta je sve prethodilo tragediji i kako je do nje uopšte došlo, pokazaće istraga. Ipak, prema prvim nezvaničnim informacijama, sumnja se da se P. M. kretao brzinom koja je mnogo veća od dozvoljene, te da nije uspeo na vreme da reaguje i pokuša da spreči nesreću, što su navodno, zabeležile i kamere sa obližnjih objekata.