AKTUELNO

Pred Specijalnim sudom u Beogradu za danas je zakazano suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i pripadnicima njihove kriminalne grupe zbog optužbi da su tokom 2020. na svirep način ubili Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju.

Ispred Specijalnog suda prošlo je nekoliko marica gde je zakazano ročište Veljku Belivuku i Marku MiljkovićuIspred Specijalnog suda u Beogradu, gde je zakazano ročište Veljku Belivuku , Marku Miljkoviću i njihovoj kriminalnoj organizaciji upravo je prošlo nekoliko marica koji su ušli u dvorište suda. Ispred zgrade za sada dežura nekoliko pripadnika Žandarmerije.


Podsetimo, sva prethodna pripremna ročišta se odlagana zbog toga što odbrana, kako tvrde, nije imala dovoljno vremena da se pripremi za odbranu. Poslednji put suđenje je odloženo 24. maja.

- Na tom ročištu za govornicu je izašao optuženi Marko Miljković i rekao da otkazuje punomoćje svom advokatu Nikoli Ristoviću, pa je sudija odložio suđenje za danas - podseća naš izvor i dodaje da je suđenje prethodno odloženo jer je u aprilu uhapšen advokat Dejan Lazarević, koji je u ovom postupku zastupao Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još nekoliko optuženih.

- Pripremno ročište prvi put je bilo odgođeno zbog zahteva prvookrivljenih za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, ali su ovi zahtevi odbijeni - navodi sagovornik.

Podsetimo, pred svako suđenje ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, koja važi za jednu od najmonstruoznijih u regionu, ispred zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici vladaju neviđene mere obezbeđenja.

- Mere obezbeđenja su na najvišem mogućem nivou, ništa se ne prepušta slučaju. Pripadnici policije, žandarmi sa dugim cevima i pod punom opremom stražare na ulazu u zgradu. Okrivljeni, koji se u maricama dovoze iz Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici, uvek su u pratnji velikog broja stražara, dok se Belivuk i Miljković nalaze u pritvorskoj jedinici koja je u istoj zgradi kao i sud - objašnjava naš izvor i dodaje da je tokom prvog pripremnog ročišta pregled zgrade suda i same sudnice trajao satima, kao i da su specijalne policijske jedinice s psima pretraživale prostorije kako bi se otklonila i najmanja sumnja da je u zgradu unet eksploziv.

Pored optužbi za pet teških ubistava, zbog čega okrivljenima preti doživotna robija, Belivuku, Miljkoviću i dvadeset osmorici pripadnika njihove grupe prvom optužnicom, koja je postala pravosnažna 9. novembra 2021. godine, na teret se stavljaju i krivična dela trgovina narkoticima, trgovina oružjem, otmica i silovanje.