AKTUELNO

Slučaj devojčice (3) iz Novog Sada koji je u jutarnjem programu Jovane Jeremić na televiziji Pink iznela advokatica Ivana Kropf, koja je tom prilikom navela da dete seksualno zlostavljaju otac i deda, uznemirio je javnost.

Roditelji deteta su razvedeni, a majka je do sada supruga prijavljivala četiri puta, po čemu je policija i postupala.

Kako piše Kurir, prijave su upućivane od 5. maja 2021. godine do 5. juna ove godine.

- O prvoj prijavi koja je stigla u maju prošle godine prosleđen je izveštaj Višem javnom tužilaštvu sa svom prikupljenom dokumentacijom, a izrečena je hitna mera koju je sud produžio. Povodom druge prijave majke da strahuje za dete, od početka juna 2021. godine, ponovo je na osnovu nalaza Centra za socijalni rad i VJT urađena procena rizika prema ocu i dedi i policija je ponovo izrekla hitnu meru zabrane prilaska i komunikacije, ali je sud nije produžio - priča naš izvor iz istrage i nastavlja

- U avgustu 2021. godine majka devojčice prijavila je bivšeg muža da ju je gurnuo usled čega je pala. Tada je ponovo rađena procena rizika i policija mu je izrekla hitnu meru, ali je sud nije produžio. Početkom juna ove godine, na osnovu stručnog nalaza i mišljenja Centra za socijalni rad, urađena je nova procena rizika u odnosu na oca mogućeg učinioca i deteta i utvrđeno je da rizik ne postoji, što je prosleđeno Osnovnom javnom tužilaštvu - navodi izvor Kurira.

Podsetimo, ovu priču iznela je advokatica Ivana Kropf koja je rekla da su majka i baka po majci deteta, od februara prošle godine, počele da primećuju da svaki put kada se dete vrati od oca ima drastične promene u ponašanju, te da je dete kasnije pričala da je dodiruju, da je boli polni organ.

Kontaktirali smo Centar za socijalni rad i tužilaštva, ali se za sada niko nije zvanično oglasio povodom ovog slučaja.

Autor:

#Silovanje

#devojčica